1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Vicdansız Trollere Müjde: Ayvalık Açıklarında Batan Botta 3 Çocuk Daha Boğuldu!
Vicdansız Trollere Müjde: Ayvalık Açıklarında Batan Botta 3 Çocuk Daha Boğuldu!

Vicdansız Trollere Müjde: Ayvalık Açıklarında Batan Botta 3 Çocuk Daha Boğuldu!

​​​​​​​Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmaya çalışanların bulunduğu botun batması sonucu 3’ü çocuk 6 kişi öldü!

29 Temmuz 2018 Pazar 19:34A+A-

FETÖ soruşturmaları yüzünden ülkeden kaçmaya çalışırken ölenlere her gün yenilere ekleniyor. Masum bebeklerin, çocukların da hayatına mal olan bu dramlar vicdan sahibi herkesi yaralarken, vicdanlarını satılığa çıkartmış menfaatperestlerin ‘ideolojik netlik ve kararlılık’  görüntüsü altında sergiledikleri vahşi tutum toplumsal yapının nasıl travmatik bir sürece sürüklendiğine de işaret ediyor.

Önceki gece kaçak yollardan Midilli'ye gitmek isteyen ve aralarında FETÖ suçlamasıyla arananların da olduğu Türkiye vatandaşı 14 kişi ile kaçma girişimini organize ettikleri iddia edilen 2 kişinin bulunduğu fiber tekne, Ayvalık'ın Çıplak Ada açıklarında battı.

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye gezdiği saatlerde termal kameralarla belirlenen 9 kişi kurtarıldı. Kurtarılanların, teknede toplam 16 kişi olduklarını söylemeleri üzerine Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İzmir'in Dikili ilçesinden gelen helikopterin havadan yardımıyla arama çalışması başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının ardından 3'ü çocuk 6 kişinin cesetleri denizden çıkarıldı, organizatör olduğu öne sürülen kayıp kişinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kurtarılanlar Ayvalık Devlet Hastanesindeki tedavileri sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, teknenin batması sonucu ölenlerin Y.B.A, B.Y. ve N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve örgüt üyeliğinden aranan G.Y. olduğu, kayıp kişinin ise organizatörlük yaptığından şüphelenildiği bildirildi. Ayrıca açıklamada kurtarılanlar arasında Gülen örgütünün okullarında görev yaptığı, ByLock kullanıcısı olduğu ve Edremit ilçesinde mütevelli heyetinde yer aldığı suçlamasıyla haklarında arama kararı bulunan kişilerin de olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum