1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Ve Yardımlarımız Gazze'ye Ulaşmaya Başladı
Ve Yardımlarımız Gazzeye Ulaşmaya Başladı

Ve Yardımlarımız Gazze'ye Ulaşmaya Başladı

Gazze filosuyla gönderilen yardımlara Mavi Marmara baskını sonrasında İsrail tarafından el konmuştu. Şimdi o yardımlar parça parça Gazze'ye ulaşmaya başladı.

02 Temmuz 2010 Cuma 10:57A+A-

İsrail komandolarının, Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisini basarak 9 kardeşimizi şehit etmesinin üzerinden 1 ay geçmesinin ardından yardım malzemeleri abluka altındaki bölgeye ulaştırılmaya başlandı.

The New York Times'ın haberine göre yardımlar, Hamas, İsrail ve uluslararası yardım örgütleri arasındaki görüşmeler nedeniyle bekletiliyordu. Müzakerelerin neticesinde Birleşmiş Milletler, yardımı dağıtmayı kabul etti. İlk parti olarak ise engelliler için 82 adet akülü araç, Karni geçiş noktasına getirildi. Gece saatlerinde gelen yardımı, BM görevlileri de Gazze'ye taşıdı. Ancak akülü araçlardaki pil ve şarj aletleri de sorun oldu. İşgalci İsrail, Hamas'ın bunları başka amaçlar için kullanabileceğini iddia etti.

Bu itirazlara karşın, Dünya Sağlık Örgütü'nden Mahmud Daher, pil ve şarj aletleri olmadan yardımı almayacağında ısrarcı olması karşısında İsrailliler geri adım attı. Her gelen akülü araçta, pil ve şarjların olduğu kontrol edilmesinin ardından bölgeye girişine onay verildi.

HABERE YORUM KAT