1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ümmet, Ramazanı Karşılamaya Hazırlanıyor
Ümmet, Ramazanı Karşılamaya Hazırlanıyor

Ümmet, Ramazanı Karşılamaya Hazırlanıyor

Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece yapılacak ilk sahur ile Ramazan ayına merhaba diyeceğiz… Hoşgeldin ey Kur’an, sabır, direniş, tefekkür, muhasebe, arınma ayı Ramazan!

26 Haziran 2014 Perşembe 16:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

"Ramazan ayı, içinde insanlara doğru yolu gösteren, doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp açıklayan bir rehber olmak üzere Kur'an'ın indirildiği aydır. Sizden kim o aya erişirse oruç tutsun…" (Bakara, 2/185)

Yeryüzünün her köşesindeki müminler gibi yeniden seni yaşamanın sevinciyle takvanın ve yalnız Allah'a kul olmanın huzurunu ve direngenliğini pekiştiren ruhuna merhaba ey Ramazan!

İfsadın, çürümenin, yozluk ve yoksulluğun küresel egemenlerce yaygınlaştırıldığı, tüm dünyanın mazlum ve mustaz'aflarına adeta bir kader gibi dayatılmaya çalışıldığı bir zaman diliminde Ramazan takvanın, ibadetin, yalnız Allah'a kul olmanın huzurunu, dinginliğini ve direngen ruhunu pekiştiriyor. Bizlere tüm dünyadaki kardeşlerimizle aynı sevinci yaşatan, dayanışma ve paylaşma bilincinin gelişmesine vesile olan Ramazan'ın ve tüm zamanların ve zeminlerin Rabbine hamd olsun!

Ramazan ayını en güzel biçimde değerlendirmek hepimizin şiarı olmalı. Şüphesiz hayatı, zamanı bölen, ayrıştıran; Allah'a teslimiyeti belli zaman ve mekânlara hapseden bir anlayışı reddediyoruz. Bu itibarla Ramazan'a has bir "dindarlık" tasvip edeceğimiz bir şey değil elbette. Bununla birlikte Rabbimize teslimiyetimizi pekiştirmek, güçlendirmek, bilincimizi ve duygularımızı takva ile donatmak için güzel vesilelerden bir vesile Ramazan. Ve iman edip salih eylemlerde bulunan, hakka ve sabra şahitlik edenler haricindeki herkesin ziyanda olduğu, hüsranda olduğu gerçeğinden hareketle ziyan edenlerden olmamak için Rabbimizin lütfettiği imkânları en iyi biçimde değerlendirmek durumundayız.

Tüm kardeşlerimizin Ramazanı mübarek olsun! Rabbimiz tüm Müslümanlara katından hayırlar, bereketler, azim ve kararlılık versin ve ellerimizi, yüreklerimizi ve seslerimizi birleştirsin! Darbecilerin, diktatörlerin, işgalcilerin zulmü altında bulunan mazlum kardeşlerimize kurtuluş kapısı olsun. Rabbimiz cümle Ümmet-i Muhammed’i Ramazanı layıkıyla değerlendirip, bayram sevincini layıkıyla yaşayanlardan kılsın! Ayaklarımızı sabit kılsın ve bizleri takva sahiplerine önderler eylesin! 

 

HABERE YORUM KAT