1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ümit Özdağ’ın hakaret iddiası da fos çıktı!
Ümit Özdağ’ın hakaret iddiası da fos çıktı!

Ümit Özdağ’ın hakaret iddiası da fos çıktı!

Irkçı-faşizan propaganda uzmanı Ümit Özdağ’ın kendisine hakaret edildiği iddiasıyla açtığı davada mahkeme Rıdvan Kaya’nın Özağ aleyhindeki sözlerinde hakaret bulunmadığına hükmetti ve beraat kararı verdi.

08 Kasım 2021 Pazartesi 17:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçmişte İYİ Parti’de, şimdi ise kurucusu ve genel başkanı olduğu Zafer Partisinde Suriyeli muhacirler aleyhine sistematik yalan ve kışkırtma kampanyaları düzenleyen Ümit Özdağ’ın bir iddiasının daha temelsizliği mahkeme kararıyla tescillendi. Ümit Özdağ Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya aleyhinde kendisine hakaret edildiği iddiasıyla hakaret davası açmış ve cezalandırılmasını talep etmişti.

4 Ekim 2020 tarihinde Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Ümit Özdağ iki iri köpeğiyle birlikte kendince ‘sevimli’ bir poz vererek bir paylaşım yapmış ve hayvan sevgisinden dem vurmuştu. Bu paylaşımına binaen Rıdvan Kaya Ümit Özdağ’ı eleştirmiş ve twitter hesabında şu mesajı yazmıştı:

image-54-001.jpg

Bu mesajla kendisine hakaret edildiğini iddia eden Ümit Özdağ avukatı aracılığıyla hakaret davası açmış ve Rıdvan Kaya’nın cezalandırılmasını talep etmişti. İstanbul Anadolu 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Rıdvan Kaya ve avukatı Muhammed Kerim Karadağ yaptıkları savunmalarda bahse konu olan mesajda Ümit Özdağ’ın sürekli biçimde Suriyeli muhacirleri hedef gösteren söylemlerine dikkat çekilerek düştüğü çelişkinin vurgulandığını, hakaret edilmeyip şahsın eleştirildiğini, kınandığını dile getirdiler.

3 Kasım 2021 tarihinde karar veren mahkeme Rıdvan Kaya’nın sözlerinde hakaret bulunmadığına ve cezalandırılmasına yer olmadığına hükmetti.

Bu şekilde sürekli biçimde resmi kurumlarca yalanlanan, ortaya attığı iddialarının tutarsızlığı vurgulanan Ümit Özdağ’ın bir iddiasının daha temelsiz olduğu anlaşılmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum