1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uludere Kurbanları da “Şehit” Sayılacak
Uludere Kurbanları da “Şehit” Sayılacak

Uludere Kurbanları da “Şehit” Sayılacak

Bakan Şahin, Uludere kurbanı 34 kişi ve ailesi de başvuruda bulunursa Hrant Dink’in de “şehit” sayılabileceğini söyledi.

24 Mart 2012 Cumartesi 10:43A+A-

 

“Terör” kapsamında değerlendirilen olaylarda ölen sivilleri de “şehit” kapsamına alan 19 maddelik yasa tasarısının sahibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Uludere’de ölen 34 köylünün de ‘sivil şehit’ olarak kabul edildiğini ve ailelerin bu haklardan yararlanacağını söyledi.

Bakan Şahin, NTV ’ye yaptığı açıklamada “sivil şehitlik” kavramına açıklık getirdi. Şahin, düzenlemenin geçmişe dönük olarak uygulanacağını belirterek, 1987’den sonraki olaylarda mağdur olanları kapsayacağını belirtti.

Bakan Şahin, şunları söyledi: “İlk belirlemelerimize göre 4 bin 323 sivil şehit, bin 791 sivil gazi görünüyor ancak başvurular doğrultusunda bu sayı artabilir. 2330 sayılı yasada muhtaçlık belgesi isteniyordu. Bunu alamayan eşler boşanıyordu. Bu kabul edilemezdi. Artık ailenin ‘şehidim var’ demesi yeterli. Sivil şehit yakınları ve yararlananlara geçmişe dönük maaş ödenmeyecek. Uludere’de ölen yurttaşlar sivil şehittir. Ölen kişilerin aileleri bu yasadan faydalanabilecek. Bu yasal düzenleme için süreci hızlandırıyoruz. İnşallah Nisan sonu itibariyle bu yasa çıkacak.

Hrant Dink de “Şehit” Sayılabilir

Suikast sonucu hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in de “şehit” olarak kabul edilebileceğini bildiren Şahin, “Hrant Dink’le ilgili hukuki süreç devam ediyor. Fakat Dink ailesi 5233 sayılı yasadan istifade etmek için başvuru yaparsa, sivil şehitlikten doğan haklarını alabilirler. Ben aileyle konuşur, yeni düzenlemeyi anlatırım” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum