1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ülke Yangın Yerine Dönmüş, Kamalak Nasıl Hayır Desin?
Ülke Yangın Yerine Dönmüş, Kamalak Nasıl Hayır Desin?

Ülke Yangın Yerine Dönmüş, Kamalak Nasıl Hayır Desin?

SP’nin AKP ile ittifak yapacağı iddialarının kaynağı belli değil ama konuya dair her soruyu/pası anında gole çevirmeye yönelen Mustafa Kamalak yine “tamamen duygusal” gerekçelerini sıralamış!

02 Eylül 2015 Çarşamba 16:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan Saadet Partisi lideri Kamalak, "ittifak yapacak mısınız?" sorusuna, şu anda ülkenin ateş çemberi içinde olduğunu, her gün şehit haberlerinin alındığını, annelerin feryatlarının yürekleri dağladığını söyleyerek, “böyle bir ortamda, bu yangını söndürmek için, şehit kanlarını durdurabilmek için, o feryadı figanlara son verebilmek için kim 'Biz varız' derse biz oradayız" şeklinde cevap vermiş!

Konuyu daha müşahhas kılmak için sorulan "seçim için AK Parti ile ittifak oluşturacak mısınız" sorusunu ise,  parti olarak ülkedeki yangını söndürmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Kamalak, “Biz tek başımıza seçime gidecek şekilde hazırlanıyoruz. 'Gelin şu yangını beraber söndürelim' diyen olursa ölçeriz, biçeriz tabi, onu değerlendiririz" diye cevaplamış!

Yani özetle ittifaka hazırız, her türlü teklife açığız ama sakın yanlış anlaşılmasın bu Meclise girme çabası değil, ülkemizi kurtarma davasıdır demek istiyor. Yangından, feryatlardan, sorumluluk yüklenmekten söz ederek de ittifak arayışını “kendim için istiyorsam namerdim” demeye getiriyor.

Saadet Partisi 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP’den HDP’ye kadar geniş bir ittifak çabasının göbeğinde yer almıştı. Bu formüller gerçekleşmeyince BBP ile girilen ittifaka mecbur kalmış ve sonuçta da hüsrana uğramıştı.

1 Kasım’da seçimlerin tekrarlanmasının gündemleşmesiyle birlikte SP yeniden ittifak nöbetine girmiş ama bu kez elini daha güçlü tutma çabası içinde görünmekte. Kimden, nereden kaynaklandığı belli olmayan bir şekilde SP ile AKP arasında ittifak pazarlığı yapıldığı iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Bu söylentiler muhtemelen bütünüyle SP’den kaynaklanıyor olmalı çünkü AKP cenahından bu konuda hiç ses çıkmıyor. Zaten mantıksal olarak da AKP’nin böyle bir ittifaka sıcak yaklaşmayacağı ortada. Çünkü SP ile daha 5 ay önce yaşadığı büyük hezimetten sonra sanki arkasında büyük bir kitle desteği varmış havasında pazarlık masasına oturulması gayet saçma bir şey olur. Kaldı ki, AKP’nin SP ile ittifakla Mecliste tek başına iktidar olduğunu varsayalım, bu AKP iktidarı olmaz, olsa olsa koalisyon olur ve SP ile koalisyonun da şartları, bedeli gayet ağır ve de çekilmez bir şey olacağı kesindir. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum