1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ukrayna: Rusya'ya Çalışan 'Koronavirüs' Casuslarını Yakaladık
Ukrayna: Rusya'ya Çalışan 'Koronavirüs' Casuslarını Yakaladık

Ukrayna: Rusya'ya Çalışan 'Koronavirüs' Casuslarını Yakaladık

Ukrayna İç İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (SBU), başkent Kiev’de, Rusya’dan para alarak sosyal medya yoluyla Ukrayna’daki koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili sahte haberler yaydıkları tespit edilen 2 kişiyi yakaladığını açıkladı.

02 Nisan 2020 Perşembe 21:23A+A-

SBU’dan yapılan açıklamada, Rusya makamlarının Kiev’de bulunan 2 kişi ile irtibata geçerek bu kişilere para karşılığında koronavirüs ile ilgili sahte haberler yaymalarını önerdiği bildirildi.

Açıklamada, SBU birimlerinin, bu 2 kişinin sosyal medyada yaydıkları haberlerin amacının kamuoyunda panik oluşturmaya, iktidarın faaliyetlerini gözden düşürmeye ve ülkedeki toplumsal ve siyasi durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

“Sahte haber yaymak için teklifte bulundular”

SBU’nun kameralarına sırtı dönük olarak konuşan 2 genç, Rusya’dan bazı kişilerin kendilerine koronavirüsle ilgili sahte haber yayma konusunda teklifte bulunduğunu ve kendilerinin de teklifi kabul ettiklerini söylüyor.

Söz konusu kişiler, yaptıkları çalışmalar karşılığında Rusya’dan kendilerine havale yoluyla para gönderildiğini dile getiriyor.

AA

HABERE YORUM KAT