1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ukrayna helikopteri Rusya topraklarını vurdu!
Ukrayna helikopteri Rusya topraklarını vurdu!

Ukrayna helikopteri Rusya topraklarını vurdu!

Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod şehrindeki bir yakıt deposunda dün gece büyük bir patlama meydana gelmişti. Saldırıyı Ukrayna Mi24 tipi helikopterleri gerçekleştirdiğine dair görüntü ve bilgiler basına yansımaya başladı.

01 Nisan 2022 Cuma 11:59A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Ukrayna’yı bombalamaya devam eden ve işgal girişimini Türkiye'de devam ettirilen barış görüşmelerinin gölgesinde sürdüren Rusya, topraklarına yapılan saldırı sonrası şokta. Rusya toprakları 1944’ten bugüne ilk kez bir başka ülke tarafından bombalandı.

Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı iki adet Mi24 tipi taarruz helikopteri Ukrayna sınırına yakın bir yakıt ikmal deposunu S8 füze atışları ile imha etti.

Ukrayna sınırına yakın bir şehir olan Belgorod'da bulunan bir yakıt deposunun patladığı bilgisi basına yansımıştı. İlerleyen saatlerde patlamanın sebebi olarak Ukrayna saldırısı gösterilmişti, iddialar sabah saatlerinde doğrulandı. Ukrayna helikopterleri sınırlarındaki düşman unsularına yakıt ikmali sağladığını belirledikleri petrol tesisini havaya uçurdu.

Rusya’nın Belgorod valisi de saldırıyı Ukrayna’nın gerçekleştirdiğini ifade etti.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov petrol tesisine yapılan saldırı için, “Petrol tesisine alçak irtifadan uçuş yapan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait iki helikopter saldırı düzenledi” dedi.

 

Ukrayna helikopterlerinin Rus şehri Belgorod'u bombaladıkları anlar, 

 

 

HABERE YORUM KAT