1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ufuk Uras'tan Esedseverlere Vicdan ve İnsanlık Dersleri
Ufuk Uras'tan Esedseverlere Vicdan ve İnsanlık Dersleri

Ufuk Uras'tan Esedseverlere Vicdan ve İnsanlık Dersleri

Suriyeli muhacirlerle ilgili özellikle sosyal medyada dolaşıma sokulan yalan yanlış ırkçı paylaşımlar ve CHP’li Tanju Özcan’ın söylemleri gündemdeki yerini korurken, eski milletvekili Ufuk Uras vicdanlı paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

16 Nisan 2019 Salı 13:24A+A-

Bolu'da yeni seçilen CHP'li belediye başkanı Tanju Özcan'ın "Suriyelilere yardımı keseceğim" şeklindeki sözleri büyük tepki çekerken, bazı kesimler sosyal medyada bu konu üzerinden bilinçli olarak ırkçı paylaşımlar yaparak, kamuoyunu Suriyeli muhacirlere karşı kışkırtmak üzere çeşitli yalanlara başvuruyorlar.

Suriyeli muhacirlere karşı ahlaksızca ve hoyratça sürdürülen bu kampanyaya karşı eski milletvekili Ufuk Uras, sosyal medyada attığı mesajlarla, Suriyelilerin özellikle çocuklarının nasıl bir ruh hali içerisinde bulunduklarını, gönderilmeleri halinde neyle karşılaşacaklarına dikkat çekerek vicdan çağrısında bulunuyor.

Sosyalist kimliğiyle tanınan ve ÖDP'nin kurucusu olan Ufuk Uras ayrıca, bayramlarda ülkesine giden Suriyelilerin de aslında güvenli bölgelere gittikleri gerçeğine vurgu yapıyor.

Aynı zamanda Esed canisini koruyup kollayan sözüm ona Solculara da vicdanlı bir yoldaşlarından verilmiş ders niteliği taşıyan Ufuk Uras’ın Twitter’daki bazı paylaşımları şöyle:

"Suriye'ye gidip gelenler güvenli bölgeye gidiyorlar"

"Eşimin gönüllü ders verdiği Suriyeli çocukların birisini yakından tanısaydınız, bu kadar hoyratça kestirip atmazdınız. Suriye'ye gidip gelenler güvenli bölgelere gidiyorlar. Bu çocukları Şam'a, Esad'ın kollarına yollamak, ölüme yollamak demek.

"Gözlerinin önünde ailelerini vurmuşlar"

Bu çocuklara sorduğunuzda hiç biri dönmek istemiyor, hepsi ailelerinden en az bir kişiyi kaybetmiş, gözlerinin önünde vurulmuştur. "Dönsünler canım, bir şey olmaz diyenler, bu ağır travmanın farkında değil. Diyeceksiniz, neyin farkındalar ki bunun olsunlar."

“Yerli Neonazi Taklitçi…”

"Neonaziler kendilerine karşı çıkanlara "Siz de Avrupa irkcisisiniz" diye demogoji yapıyorlardı. Bizde de mülteci düşmanlığına itiraz edenlerin ırkçılıkla suçlanması benzer bir pişkinlik örneği."

"Çok seviyorsan evine al", Neonazilerin bu en favori bayat esprisini ne çok seven çıktı. Faşistleri tanımanın turnusol kağıdı oldu. İyi de yerli neo nazi taklitçi, kimse sana mağdurları evine al demiyor ki, evimiz olan ülkemizden atmak aklına gelen ilk edepsizlik olmasın, yeter.

3574-001.jpg

3573-001.jpg

Ufuk Uras’ın Vicdanlı Twitleri İrancı Esedseverleri Rahatsız Etti!

Öte yandan Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı söylemler karşısında edindiği vicdanlı tutumuyla ehl-i vicdan birçok kişinin takdirini toplayan Ufuk Uras’a karşı Esedsever İrancıların giriştiği itibarsızlaştırma çabası da şaşırtmadı.

Hüseyin Hatemi isimli akademisyenin konuyu saptırmaya ve Ufuk Uras’ı aşağılamaya matuf tazyikleri bu bağlamda dikkat çekti.

İşte Hatemi’nin tazyikleri sonucunda Ufuk Uras’la girilen polemikten birkaç kare:

3575-001.jpg

3576-001.jpg

3577-001.jpg

3578-001.jpg

3579-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum