1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tutuklu El-Cezire Muhabiri: “Bizi Bırakmayın!”
Tutuklu El-Cezire Muhabiri: “Bizi Bırakmayın!”

Tutuklu El-Cezire Muhabiri: “Bizi Bırakmayın!”

Mısır'da darbeci yönetimin haksız yere 7 yıl hapis cezası verdiği Al Jazeera gazetecilerinden Peter Greste uluslararası topluma "Bizi bırakmayın" çağrısı yaptı.

25 Haziran 2014 Çarşamba 12:46A+A-

Salı günü Peter Greste’yi cezaevinde ziyaret eden kardeşi Mike Greste, “Peter, hikayelerinin sürekli gündemde tutulmasının sadece duygusal nedenlerle değil güvenlikleri için de çok önemli olduğunu vurguladı” dedi.

Devrik lider Hüsnü Mübarek’in iki oğlunun da kaldığı 'Çiftlik' olarak bilinen hapishanede Greste’yle birlikte Mohamed Fahmy ve Baher Mohamed’le de görüşen Mike Greste, gazetecilerin hapis kararından sonra kendilerini toparladıklarını, ‘daha dirençli göründüklerini’ söyledi.

Müslüman Kardeşler ile aynı koğuştalar

Mike Greste, gazetecilerin hapisteki Müslüman Kardeşler liderleriyle aynı koğuşa konduğunu aktarırken, "Çok stresli bir görüşmeydi. Hepimiz çok duygulandık, üzgündük. Ancak Peter üzüntüsünü bir kenara bırakıp bu meseleyle ilgili çok kararlı ve dirençli olduğu konusunda bize güven verdi. Kendimizi toparlayıp mücadaleye devam etmeliyiz" diye konuştu.

Greste e-posta bekliyor

Al Jazeera muhabiri kendisine destek olmak isteyenlerden de [email protected] adresine eposta beklediğini, kardeşi Mike’tan e-postaların çıktısını alıp okuyacağını söyledi.

Mike Greste’yle birlikte Al Jazeera prodüktörü Fahmy’yi ziyaret eden Adil Fahmy de “Hâlâ gülümsüyor. Karar gününü çok zor olduğunu söyledi. Ama hâlâ bir şeylerin olacağı konusunda olumlu” dedi.

Adil Fahmy, mahkemenin karar günü için “Hepsi şoke oldu. Ama bugün moralleri daha iyi. Karara karşı her yere yayılan tepkiden memnunlar” dedi.

Adil Fahmy, kardeşi Mohamed Fahmy’nin karara itiraz etmeyeceğini ama neden itiraz etmeyeceğini de günü gelince açıklayacağı bilgisini verdi.

Ailesi Peter Greste’nin itirazda bulunabileceğini, bu konuda henüz son kararını vermediğini söyledi.

(Al Jazeera, Guardian)

 

HABERE YORUM KAT