1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Tutsakların Açlık Direnişi ve Görsel Tasarımlar
Tutsakların Açlık Direnişi ve Görsel Tasarımlar

Tutsakların Açlık Direnişi ve Görsel Tasarımlar

Zindanda da olsalar onurlu bir yaşam sürdürebilmek için Filistinli esirlerin başlattıkları açlık grevi sürüyor.

04 Mayıs 2012 Cuma 21:51A+A-

Hepsi baskı kalitesinde olan tasarımları vahdet.info.tr'den çekmek mümkün...

Siyonist işgal zindanlarında zulme maruz kalan Filistinli esirler zindanda da olsa onurlu bir yaşam sürdürebilmek için başlattıkları açlık grevlerini sürdürüyorlar.

Tutsaklar, aç bedenleriyle sürdürdükleri bu mücadeleyle siyonist işgalin insanlık dışı uygulamalarının son bulmasını istiyorlar. Talep ettikleri de en başta hücre cezalarının son bulması. İşgal zindanlarında on yıldan fazla süredir hücrede tutulan ve zindan arkadaşlarından bile ikinci bir kişiyi görmemiş yani adeta sağken mezar hayatı yaşayan tutsakların bulunduğu düşünülürse hücre cezasının ne anlama geldiği daha iyi anlaşılır.

İkinci önemli talepleri ailelerinin ziyaretlerine imkân tanınması. Gazzeli tutsaklar aileleriyle hiç görüşemezken diğer bölgelerden olan tutsaklardan da yıllardan beri ailelerinden bir tek kişiyle görüşememiş olanlar var.

Bir diğer talepleri çıplak aramaların ve aşağılamaların son bulması. İşgal devleti sadece tutsakları değil onları ziyarete gelen annelerini ve eşlerini de çırılçıplak aramaya zorluyor.

Bir diğer talepleri de hasta tutsaklara yönelik çirkin muamelelerin son bulması ve insan sağlığına saygı ilkesine dayalı bir tedavi gerçekleşmesi. Çünkü hasta tutsaklar gerek hastaneye kaldırılırken ve gerekse hastanede tedavi değil işkence görüyorlar.

Yaklaşık 2 Bin Kişi Açlık Grevinde

Bütün bu uygulamalara karşı 17 Nisan 2012 tarihi öncesinde bazı kişisel açlık grevleriyle başlatılan, bu tarihte de toplu greve dönüştürülen eyleme katılanların sayısı iki bine yaklaştı.

On beş günden fazla zamandır sürdürülen bu grevde bazı esirlerin sağlık durumlarında kötüleşmeler olduğu bildiriliyor. Ancak esirler "onurumuzla yaşayacağız" sloganıyla başlattıkları eylemlerini kararlılıkla sürdürüyorlar.

Görsel Tasarımlar

Direnişin kamuoyuna iletilmesi ve etkili olması amacıyla muhtelif ülkelerde farklı etkinlikler düzenleniyor. Eyleme destek kampanyasına katılan bazı sanatçılar da esirlerin davalarını ve mücadelelerini sembolize eden, onların mesajlarını vurgulayan muhtelif sanatsal tasarımlar hazırladı. Bu tasarımların bilgisayar kayıtlarını www.vahdet.info.tr adresinden indirmek mümkün. Tasarımların kayıtlarına söz konusu sitenin ana sayfasında yer alan "Esirlere Destek Kampanyası" linkinden ulaşılıyor. Bu tasarımların tümünü indirmenin ve gerek medya organlarında gerekse esirlerin direnişlerine destek amaçlı etkinliklerde yahut sergilerde kullanmanın serbest olduğu bildirildi. 

filistinli-esirler03_gorsel.jpg

filistinli-esirler02_gorsel.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum