1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Turkuvaz Medya'ya göre doktor-asker tartışması da FETÖ kumpası!
Turkuvaz Medya'ya göre doktor-asker tartışması da FETÖ kumpası!

Turkuvaz Medya'ya göre doktor-asker tartışması da FETÖ kumpası!

Turkuvaz Medya için Türkiye'de yaşanan sorunların genel müsebbibi FETÖ. Doktorların grev kararı almalarını ve doktor-asker arasında yaşanan adli bir vakayı "kaos"a evrilten A Haber, Takvim ve Sabah olayların failini bulmuş!

22 Mart 2022 Salı 11:40A+A-

HAKSÖZ HABER

A Haber, "Sağlıkta toplumun sinir uçları ile oynayan ve hükümete karşı kışkırtmaya dönük FETÖ tezgahı" olarak lanse ettiği Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinin Acil servisinde yaşanan doktor-asker tartışmasının FETÖ bağlantısını çözdü!

Doktor Tahir Tarımer'in şiddet gördüğünü ifade etmesiyle medyada duyulan ve doktorlar tarafından protesto edilen askerin, doktora şiddet uygulamadığı ve olayı başlatanın kendisi olmadığı video kamera kayıtlarının ortaya çıkmasıyla kesinleşti. Bu defa da doktor hakkında soruşturma başlatılırken, Turkuvaz Medya'nın yayın organları yaşanan olayı bağlamından kopararak FETÖ'ye bağlamayı başardı.

Doktorlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği sözlere değinmeyen, doktorların gördüğü şiddet haberlerine atıfta bulunmayan Sabah gazetesi olayın bir 'kaosun parçası' olduğunu iddia etmesi dikkat çekti. 

Takvim'den aktarımda bulunan Sabah'ın haberine göre Uzman çavuş Ali Aladağlı'nn kendisine saldırdığını iddia eden Tahir Tarımer'in FETÖ bağlantısı ortaya çıkmış!

 

Her olay iktidara yönelik bir saldırı olarak tanımlanıyor!

"Muğla'da FETÖ'cü bir doktor üzerinden sahnelenen oyunun arkasında toplumu tahrik edip, sinir uçlarıyla oynayacak, hükümete karşı ciddi bir tepki yaratmayı amaçlayan plan" olduğu saçmalığını yaymaya devam eden Sabah gazetesi, birkaç ay önce aşırı çalışma olarak ifade edilen 36 saatlik nöbetinin ardından trafik kazasında yaşamını yitiren doktorun görseliyle "kaosu" ortaya çıkardığını düşünüyor. 

Sabah gazetesi haberinde, "Bu plana göre FETÖ, doktor haklarının korunmasını sabote etmek için devrede. Hükümetin hekimlerle ilgili çalışmaları gizli bir el tarafından sürekli engelleniyor." diye yazdı. 

sabah-gazetesi-turkuvaz-medya-doktorlar-3.jpg

Halkla doktorların alıp veremediği ne olabilir?

Turkuvaz Medya'ya bağlı gazete ve televizyonların akla ziyan çalışmasında, "Covid salgını ile birlikte ciddi fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanları üzerinden karanlık odaklar, halkla doktorları karşı karşıya getirecek ve sağlık sektöründe bir kaos ortamına sebep olacak provokasyon istiyor. Özellikle FETÖ, sağlıkta şiddeti körüklüyor, doktorlara yönelik darp olayları FETÖ tarafından tam bir kaos malzemesi yapılıyor." ifadelerine yer verildi.

Takvim'in haberinde FETÖ bağlantısı için akıl almaz iddialarda bulunulurken, FETÖ ile etiketlemenin de ne kadar kolay bir şey olduğu görülüyor. Takvim ve Sabah'ın ortak haberinde: "Emniyet kayıtlarına göre Tarımer, FETÖ'den gözaltına da alınmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2022/1679 sayılı soruşturma dosyası kapsamında "FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan 4 Mart 2022 tarihinde TEM Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan doktor Tarımer'in adı adli ifadelerde "terör örgütü organizesinde yapılan iftar yemeğine ve toplantılara katıldığı, sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahıslarla irtibat ve ilişkisinin bulunduğu, örgüt evlerinde kaldığı" şeklinde geçti. 1992 doğumlu Tahir Tarımer, 2018 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2022 yılı itibariyle Muğla Köyceğiz Devlet Hastanesi'nde göreve başladı.

sabah-gazetesi-turkuvaz-medya-doktorlar-2.jpg

2011-2014 yılları arasında FETÖ'nün Ankara yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. Gaziantep'teki öğrenciliği döneminde FETÖ yapılanması bünyesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren bir örgüt mensubunun ilgilendiği öğrenciler arasında yer aldı. 2021 yılında FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan çok sayıda örgüt mensubunun ifade ve teşhis tutanaklarında ismi geçti. Ayrıca Tarımer'in adı soruşturma kayıtlarında "Örgüte sosyal medya üzerinden para yardımı topladığı", "Örgüt içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğu" şeklinde de geçti." denildi. 

Doktor'un babası ve abisini de işin içine katmazsa haberine gölge düşecek olan Sabah, "Doktor Tahir Tarımer'in babası İlhan Tarımer'in, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde profesör ünvanıyla öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde çevresinde FETÖ/PYD sempatizanı, örgütün görüşlerini benimseyen bir kişi olarak tanındığı, FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında bir süre görevinden uzaklaştırıldığı, bilahare iade edildiği, hakkında 2016'da adli işlem yapıldığı ve takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Kardeşi Mehmet Levent Tarımer'in adının da FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında 10 Temmuz 2019 tarihinde Mersin'de gözaltına alınan bir örgüt mensubunun ifadesinde; "Mersin'de 2014-2015 yılları arasında FETÖ/PYD kontrolündeki öğrenci evinde kaldığı" şeklinde yer aldığı, FETÖ soruşturmaları kapsamında 2019'da hakkında adli işlem yapıldığı ve takipsizlik kararı verildiği belirlendi." diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum