1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye’den ABD’ye İsmail Heniyye Tepkisi
Türkiye’den ABD’ye İsmail Heniyye Tepkisi

Türkiye’den ABD’ye İsmail Heniyye Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD'nin, Heniyye'yi terör listesine alma kararının, Ortadoğu Barış Süreci ve bu bağlamda Filistinliler arası uzlaşı ve barış çabalarını sekteye uğratmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

02 Şubat 2018 Cuma 16:04A+A-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin, İsmail Heniyye'nin terör listesine alması kararına ilişkin soruya yazılı cevap verdi.

ABD yönetiminin, sahadaki gerçekleri göz ardı eden söz konusu kararının, Ortadoğu Barış Süreci ve bu meyanda Filistinliler arası uzlaşı ve barış çabalarını sekteye uğratmasından endişe duyulduğuna dikkati çeken Aksoy, "Bu kararın ülkemizin Gazze'ye yönelik insani yardım ve ekonomik kalkınma faaliyetlerini olumsuz yönde etkilememesini temenni ediyoruz. Hamas’ın Filistin siyasi hayatının önemli bir gerçekliği olduğunu dikkate almayan bu kararın İsrail-Filistin ihtilafının adil, kapsamlı ve kalıcı çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalara katkı sağlamayacağı açıktır." ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'yi "küresel terör" listesine aldığını açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin "Özel Düzenlenmiş Küresel Teröristler" listesine eklendiği bildirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT