1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Türkiye'deki dezenformasyon yasasını eleştiren AB: Twitter kurallarımıza uymazsa yasaklanacak
Türkiye'deki dezenformasyon yasasını eleştiren AB: Twitter kurallarımıza uymazsa yasaklanacak

Türkiye'deki dezenformasyon yasasını eleştiren AB: Twitter kurallarımıza uymazsa yasaklanacak

Fransa Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan sorumlu bakan Jean-Noel Barrot, kurallardan kaçması durumunda Twitter'ın ülkede yasaklanacağını bildirdi.

01 Haziran 2023 Perşembe 21:58A+A-

Türkiye'deki dezenformasyonla mücadele düzenlemesine karşı çıkan AB, dezenformasyonla mücadele için hazırladığı zorunlu olmayan uygulama kuralları hazırlamıştı. Twitter söz konusu kurallardan ayrılma kararını Avrupa Birliği'ne bildirmişti. AB Komisyonu İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierr Breton ''kaçabilirsin ancak saklanamazsın'' ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Fransa da Twitter'a tehdit gibi bir uyarıda bulundu. Fransa Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan sorumlu bakan Jean-Noel Barrot, kurallardan kaçması durumunda Twitter'ın ülkede yasaklanacağını bildirdi.

Noel Barrot, Elon Musk'ın yeni Avrupa standartlarına uyması gerektiğini hatırlattı.

Barrot, Twitter'ın Avrupa Birliği'nin dezenformasyonla mücadele için hazırladığı zorunlu olmayan uygulama kurallarından ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Barrot Elon Mustk için 'Demokrasiyi rehin alıyor' dedi

Twitter'ın kurallara uymamayı sürdürmesi durumunda ülkede yasaklanacağını belirten Barrot, ''Twitter, kamuoyu tartışmalarında önemli bir rol oynuyor ancak Twitter gibi bir sosyal ağın, dezenformasyon destekçilerinin toplumsak tartışmalarımızı ve demokrasimizi rehin alarak etkilemelerine müsaade etmesi riskini alamayız'' ifadesini kullandı.

Fransız Bakan, ChatGPT gibi yapay zeka programları için de Avrupa'daki yasal düzenlemeler kapsamında kullanım alanlarını kısıtlayan bir çerçeve belirlenmesi gerektiğine işaret etti.

Bu tür teknolojilerin katı yaptırımlara tabi tutularak tamamen dışlanmaması gerektiği yorumunu yapan Barrot, "Bu yapay zeka modelleri, kendimizi geride bırakmamıza izin vermememiz gereken çılgınca bir yarışın konusudur." değerlendirmesini yaptı. Barrot, yapay zeka programları konusunda Avrupa'nın yatırım yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum