1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiye sınırlarını bombalayan mevzilere yapılan operasyonda 3 Esed milisi öldürüldü
Türkiye sınırlarını bombalayan mevzilere yapılan operasyonda 3 Esed milisi öldürüldü

Türkiye sınırlarını bombalayan mevzilere yapılan operasyonda 3 Esed milisi öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Türkiye sınırlarına bombalı saldırıda bulunan mevzilere Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda 3 Esed milisi öldürüldü.

18 Eylül 2022 Pazar 18:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Suriye Türkiye arasındaki sınır bölgesine düzenlenen bombalı saldırının ardından, Ayn El Arab bölgesinde mevzilenen YPG/PKK unsurları ile Esed milislerine karşı Türkiye tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda ölen 3 kişinin Esed rejimi milisi olduğu kaydedildi. 

Suriye ordusu üniforması giydiği belirlenen cesetlerin rejime ait unsurlar olarak YPG/PKK saflarında bulunduğu belirtildi. 

Suriye içindeki geniş bir kaynağa dayanan Gözlemevi'ne göre, Kürt sınırındaki Ayn el Arab/Kobani kasabası yakınlarındaki saldırıda çok sayıda YPG/PKK mensubu yaralandı, bazı milislerin durumunun kritik olduğu aktarıldı.

Gözlemevinin aktardığına göre, saldırıların öncesinde Kobani yakınlarındaki Türkiye güçlerine karşı sınır ötesi bombardıman yapıldı.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına karşı YPG/PKK ile Esed rejiminin anlaştığı PKK'nın kontrolünde olan bölgeye, rejime bağlı güçlerin kaydırıldığı böylelikle de yeni bir Türkiye'nin olası operasyonu durdurulmaya çalışılıyor. 

HABERE YORUM KAT