1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Türkiye Rusya'nın ilhak kararlarını reddetti
Türkiye Rusya'nın ilhak kararlarını reddetti

Türkiye Rusya'nın ilhak kararlarını reddetti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etme kararını "reddettiğini" duyurdu.

01 Ekim 2022 Cumartesi 17:51A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya tarafından ilhak edilmesini "reddettiğini" açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye, 2014 yılında yapılan gayrı meşru bir referandumla Kırım'ın Rusya tarafından ilhakını tanımamış, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği güçlü desteği her vesileyle vurgulamıştır. 2014 yılında benimsediğimiz bu tutum doğrultusunda, Rusya'nın, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak kararını reddediyoruz" denildi.

"Uluslararası hukukun yerleşmiş ilkelerinin ağır bir ihlali olan bu kararın tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir" ifadesi kullanılan açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın "müzakereler yoluyla ulaşılacak adil bir barış temelinde çözüme kavuşturulması" için verdiği destek yinelendi.

HABERE YORUM KAT