1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye fıkrası: Bahçeli “siyasi etik yasası çıkartalım” önerisinde bulundu!
Türkiye fıkrası: Bahçeli “siyasi etik yasası çıkartalım” önerisinde bulundu!

Türkiye fıkrası: Bahçeli “siyasi etik yasası çıkartalım” önerisinde bulundu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siyasi etik yasası önerisi ile kafalarda soru işaretleri oluşturdu!

08 Haziran 2021 Salı 18:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke. Yıllardır siyasetin içinde olan bir siyasetçinin mafya ile organik bağa sahip olduğu herkesin malumu. Buna rağmen bu şahıs siyasi etik konusunda önerilerde bulunabilecek bir özgüvene sahip olabiliyor. "Çevre etiği ne kadar önemliyse siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. Siyasi etik yasasının süratle ve mutabakatla çıkarılmasıdır. Siyaset centilmenlik içinde yapılmalıdır. Siyaset akıl tutulmasının neden olduğu düğümü çözmekle yükümlüdür."

Alaattin Çakıcı ile ilişkisi kamuoyunun bildiği bir gerçek olan Devlet Bahçeli’den bahsediyoruz. Mafya ile olan ilişki aslında zurnanın son deliği. Devlet Bahçeli’nin 28 Şubat sürecinde neler yaptığı da halkımızın malumudur. Başörtüsü hakkında “Çağdışı kıyafet!” sözleri hala akıllarda olan Devlet Bahçeli o dönem dindar-muhafazakârlara yönelik işlenen cürümler hakkında eleştirel tek bir yorumda dahi bulunmadı!

Bir zamandır ülke gündeminde olan Sedat Peker’in de aynı “ocak” geleneğinden geldiği unutulmamalı. Burada oldukça problemli bir durumla karşı karşıyayız. Bu çevreye mensup bütün insanları ilzam etmek doğru olmayacaktır. Ancak yasadışı işler konusunda zikredilen çevrenin kendisine yönelik bir takım sorular sorması gerektiği de aşikardır!

Devlet Bahçeli, Türkiye siyasetinin son 25 yılında aktif olarak yer almış bir isim. Türkiye’yi tarihindeki en büyük ekonomik krizlerden birisine sokan ANASOL-M hükümetinin ortağı olan Bahçeli 2002 seçimlerinde meclis dışında kaldı.

Meclise tekrar girdiği vakit ise yıllarca AK Parti hükümetine karşı gayri ahlaki bir tarzla muhalefet etti. CHP ile birlikte ürettikleri muhalefet yaklaşımı memlekete hiçbir şey kazandırmazken sadece zaman kaybettirdi. 2016 senesinde birden işler değişti…

Hulasası “siyasi etik” deyince Devlet Bahçeli’nin karnesi pekiyi değil. Ama hiç gocunmadan “siyasi etik yasası çıkartılması” önerisinde bulunabiliyor!

Öyle sanıyoruz ki taslak metni kalemi epey kuvvetli olan Alaattin Çakıcı yazacaktır. Belki Türkiye’nin karanlık yıllarından şöyle faili meçhullere karışmış başka bir isim de meclise sunulması için teklif hazırlar… Alın size mis gibi siyasi etik! Hayırlı olsun!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum