1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye Eğitim Kalitesinde Dünyada 91. Sırada
Türkiye Eğitim Kalitesinde Dünyada 91. Sırada

Türkiye Eğitim Kalitesinde Dünyada 91. Sırada

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre Türkiye kanun yapma etkinliğinde 19. sırada; eğitim kalitesinde ise 91. sırada yer alıyor.

28 Nisan 2014 Pazartesi 09:58A+A-

Dünya Ekonomik Forumu 2014 Global Bilgi ve Teknoloji raporunu yayınladı. Türkiye son teknoloji araçlarına ulaşımda 44. sırada yer alırken, eğitim sistemi kalitesiyle 91. sırada yer alıyor.

Türkiye, kanun yapma etkinliğinde 19. sırada çıkarken; yargı bağımsızlığı ile 85. sırada yer alıyor. Türkiye ayrıca vergi oranları sıralamasında 82.; yerel rekabetin yoğunluğu açısından ise 15. sırada yer alıyor. Hükümetlerin teknoloji satın alımı konusunda Türkiye diğer ülkeleri geride bırakarak 23. sırada, internet kullanan bireylerin sayısında ise 73. sırada yer alıyor.

TÜRKİYE OKURYAZARLIK ORANINDA 67. SIRADA

Türkiye, mobil kapsama alanı konusunda ise 27 ülke ile birinciliği paylaşıyor, internet güvenliği açısından ise 48. sırada. Matematik ve Fen bilimleri açısından olumsuz bir karne sergileyen Türkiye 101. sıraya yerleşmiş durumda. Okur-yazarlık oranında ise 67. sırada yer alıyor.

Türkiye sosyal medya kullanımında ise 148 ülke arasında 61. Sırada yer alıyor. Okullarda internet erişimi konusunda 63. sırada bulunan Türkiye, e devlet servisleri konusundaysa 73. sırada. Genel olarak rapora bakıldığında ise teknoloji konusunda en başarılı ülkelerin, Singapur, Finlandiya, Yeni Zellanda ve Japonya olduğu görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT