1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye: ABD, Bize Akıl Verecek En Son Ülke
Türkiye: ABD, Bize Akıl Verecek En Son Ülke

Türkiye: ABD, Bize Akıl Verecek En Son Ülke

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, internet yasasıyla ilgili kaygılarını dile getiren ABD için " İnternetle ilgili bize en son akıl verecek ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir" dedi.

20 Şubat 2014 Perşembe 13:18A+A-

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair değerlendirmede bulundu. NTV'de Deniz Kilislioğlu'nun sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nden internet düzenlemesiyle ilgili gelen açıklamaya tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Bu konuda bize en son akıl verecek ülke ABD" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, TBMM tarafından yasalaştırılan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da geciktirilmeden onaylanan internet düzenlemesiyle ilgili olarak AB ve ABD'den gelen tepkilere cevap verdi. 

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: Biz her seferinde bir diyalog ortamında Avrupalı muhataplarımızla mektup teatisi, görüşmeler telefonla görüşmeler olduğunu, bundan her iki tarafın da memnun olduğunu vurguluyoruz. Benden önceki dönemde de değişik konularda biz Avrupalı muhataplarımıza mektup gönderiz, onlar da mektup yazar. Biz gerekirse cevap yazarız, gerekirse telefonla görüşürüz. Bu sürecin içinde olması gereken bir şey. 'Türkiye azarlanıyor', 'AK Parti iktidarı sert uyarıldı', 'Avrupa Birliği kriterleri dikkate alınmıyor' gibi eleştirileri getiren insanlar 'bu yasanın artısı mı var eksisi mi var', bunu gerçek zeminde tartışmıyor. Her şey 'AK Parti iktidarını nasıl kötüleyebiliriz', 'Dışarı da nasıl dövdürebiliriz' sürekli bu kaygılarla değerlendirmeler oluyor. Bilgi aktarımı ve mektup teatisi olması kadar doğal bir şey var mı? Bir yasa çıktığı zaman da olabilir, her zaman oluyor zaten. Bu doğal bir süreç. Avrupa Birliği tarafından nasıl yanıt geldiğini nasıl öğreniyorsunuz? İşte buradan aldığımız bir bilgiye göre içeriği açıklanmadı ama şöyle olduğunu düşünüyor diye haberler. Bunlar dedikodu. Gerçek bilgiler üzerinden manşetlere taşınmıyor, bu da bana ilginç ve komik geliyor. Bizim milletimize de Avrupa Birliği’ne de verecek cevabımız var. Biz Avrupa Birliği ile bütün konuları açık net şekilde görüşüyoruz. İlla kavga etmemiz medya yoluyla saldırgan tutum içinde mi olmamız lazım? Son derece medeni, güvene dayalı ortamda her şey konuşulmalı. Biz de gerek internet yasasıyla ilgili, gerek HSYK ile ilgili tüm düşüncelerimizi Avrupa Birliği’ndeki muhataplarımıza anlatıyoruz. İnternetle ilgili bize en son akıl verecek ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. İnternetle ilgili yaptığı kısıtlamaları herkes bilir Amerika Birleşik Devletleri’nin WIKILEAKS başta olmak üzere. Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili son derece dostane hisler içinde olan bakan olarak söylüyorum bunu. Ama içeriğine bakmadan başka ülkelerin internetle ilgili aldığı tedbirlere bakmadan kaygı verici gibi rutin açıklama yapması kabul edilebilir bir şey değil.

 

HABERE YORUM KAT