1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkçü-Irkçı Kuruluşlardan Hersanlıoğlu’na Destek Çığ Gibi!
Türkçü-Irkçı Kuruluşlardan Hersanlıoğlu’na Destek Çığ Gibi!

Türkçü-Irkçı Kuruluşlardan Hersanlıoğlu’na Destek Çığ Gibi!

AK Parti iktidarında, üstelik de Suriyelilerden sorumlu olan bir bürokratın ırkçı çevreler tarafından bu kadar sahiplenilmesi neyin göstergesidir? 

06 Ağustos 2019 Salı 10:11A+A-

Geçtiğimiz haftadan beri Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’na Hatay’da bulunan bazı ‘sivil’ toplum örgütleri ve yerel basın kuruluşları sırayla destek açıklamaları yapıyor. Destek açıklaması yapan kuruluşlar Hersanlıoğlu’nun faziletlerine, bulunmaz devlet adamlığına dikkat çekerken, Özgür-Der’i şiddetle kınadıklarını da vurguluyorlar. Bu kuruluşların ortak özelliği hepsinin Türkçü, ırkçı yapıda olması.

Hersanlıoğlu hakkında seçim sürecinde İYİ Parti ile adaylık pazarlığı yaptığına dair iddialar bulunmakta ve Suriyeli muhacirlere duyduğu öfkeyi defalarca herkesin yanında dile getirdiğine, gizleme gereği bile duymadığına şahitlik eden pek çok kişi mevcut. Bu yüzden AK Parti iktidarında kritik bir ilde görev yapan bir bürokrata Türkçü kimlikli kuruluşların blok halinde sahip çıkması çok şaşırtmıyor! Aynı şekilde Hatay ve bilhassa Reyhanlı’da İslami kimlikli kuruluşların aynı zat-ı muhterem hakkında nasıl bir kanaat sahibi oldukları da gayet iyi biliniyor.

Konuyu kısaca özetleyelim, Hatay Vali Yardımcısı ve Suriye Yardım Birimi sorumlusu Mahmut Hersanlıoğlu 27 Temmuz günü Özgür-Der’in bazı İslami kuruluşlarla birlikte Saraçhane’de gerçekleştirdiği eylemde açılan bir döviz üzerine twitter mesajı yayınlamış ve milliyetçiliğe karşı çıkıp Ümmet bilincine vurgu yapan Özgür-Der hakkında “Kraliçenin çocukları” şeklinde çirkin bir paylaşımda bulunmuştu.

Özgür-Der Hatay gibi kritik bir ilde üstelik Suriyeli mazlumlara yardımdan sorumlu bir bürokratın Ümmet fikrine karşı hazımsızlığını bu şekilde açığa vurmasının garipliğine dikkat çekmiş ve Mahmut Hersanlıoğlu’nu kınamıştı. Bu gelişme üzerine Hatay’da bulunan ve tümü Türkçü, ırkçı nitelikli kuruluşlar sırayla Hersanlıoğlu’na destek açıklamaları yapmaya başladılar.

Bu açıklamalardan biri de Kamu-Sen adına İl temsilcisi Hayrettin Şahin‘e ait. Şahin yaptığı açıklamada Özgür-Der’i şiddetle kınamış! İlginçtir, mezkur şahsın ifadelerinden kimi neden kınadığını dahi bilmediği anlaşılıyor. Sanki talimat almış ve yerine getirmiş! Hayrettin Şahin’in açıklamasında yer alan şu ifadelere bakalım:

“…Suriyelilerin her türlü sıkıntılarını giderme adına Sayın Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu görevlendirilmiş bu görevi ensar muhacir mantalitesiyle gerçekleştirmektedir, böylesine meşakkatli, zor görevi insan üstü çabayla şimdiye kadar sürdürmektedir, şimdi böyle muhterem bir kamu görevlisi, adı özgür-der  olan bir dernek tarafından hedef alınmış olduğu söyleniyor, hiçbir kurum ve kuruluş haksız ve mesnetsiz bir şekilde, dürüst, çalışkan, yurtsever bir kamu görevlisini hedef almamalıdır, Türkiye Kamu-Sen Hatay il Temsilciliği  binlerce üyesiyle haksızlığa uğrayan, hedef gösterilen her kamu görevlisinin yanında olacaktır, bu böyle biline...”

Tanımadığı, muhtemelen ismini dahi yeni duyduğu bir kuruluş hakkında ve hangi gerekçeyle olduğunu dahi bilmediği bir konuda ‘şiddetli kınama’ mesajı yayınlayan Kamu-Sen ll Temsilcisinin kınamasını bir kenara bırakıp, dile getirdiği iddiaya bir yönüyle biz de katılmış olalım ve hükümete çağrı yapalım: Evet, Sayın Mahmut Hersanlıoğlu’nun insanüstü çabalar sergilediği tespiti ciddiye alınmalı ve kendisi artık biraz dinlendirilmelidir!

*

Mahmut Hersanlıoğlu'nun Özgür-Der'i hedef alan twiti:

 

 

Konuyla ilgili daha önceki haberimiz >>> 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum