1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sayın Soylu, Muhacirleri Bu Çarpık Kafaya mı Emanet Ediyorsunuz?
Sayın Soylu, Muhacirleri Bu Çarpık Kafaya mı Emanet Ediyorsunuz?

Sayın Soylu, Muhacirleri Bu Çarpık Kafaya mı Emanet Ediyorsunuz?

Hatay Vali Yardımcısı ve Suriye Yardım Birim Sorumlusu olan Mahmut Hersanlıoğlu, Özgür-Der imzalı bir dövizi hedef alarak trollüğe soyundu.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 15:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

27 Temmuz Cumartesi günü Türkiyeli STK’ların Suriyeli mülteciler aleyhindeki politika ve kara propagandaları protesto etmek için Saraçhane Parkında bir basın açıklaması etkinliği düzenlemişlerdi.

O etkinlikte taşınan Özgür-Der imzalı “Milliyetçilik Cahiliyesine Karşı Tek Bir Ümmetiz” yazılı dövizi Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, “Çoktandır ortalıkta olmayan Kraliçe’nin çocukları piyasaya çıkıyor. Haydi başka kapıya!” sözleriyle paylaştı.

Kamu imkanlarını STK’ları “Kraliçe’nin Çocukları” diye itham için kullanmaktan çekinmeyen Vali Yardımcısının aynı zamanda Suriye Yardım Birim Sorumlusu olması ise tam bir facia. Irkçı yaklaşımların eleştirildiği; insanlığa, kardeşliğe, sağduyuya çağrıda bulunulduğu bir eylem tertip eden STK’ları bu şekilde itham eden birinin, Suriyelilere nasıl davrandığını/davranacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

@HersanlOglu hesabını kullanan ve adeta Sinan Oğanların ırkçı-muhacir düşmanı kampanyasına devletin imkanlarıyla omuz veren Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, paylaştığı twitte tam olarak şunları yazdı: (İmla-yazım hataları kendisine ait.)

“Ortalıkta yoktular çoktandır.Anlaşılan BÜYÜK TÜRK MİLLETİ hakkını savundukça ve ALEMİ İSLAMA umut oldukça Kraliçenin Çocukları piyasaya çıkıyor. Biz sizi eskilerden tanırız.Hadii başka kapıya....”

Savaştan, katliamlardan kaçmak zorunda kalan çaresiz Suriye halkının ilk sığındığı kapılardan birinin mülki amir yardımcısının böyle bir yaklaşıma sahip olması karşısında endişelenmemek mümkün değil. Suriyeli kardeşlerimiz böyle bir kafaya emanet. Oysa bu kafanın yeri yalan iddialarla algı operasyonu çeken ırkçı partiler olmalı. İstifa edip oradan devam edebilir.

Sayın İçişleri Bakanı; vali yardımcısı veya kaymakam gibi mülki amirlerin trol hesaplar gibi Müslümanlara ''Kraliçenin İslamcıları'' şeklinde çamurlar atmaması gerektiğini de lütfen tembihler misiniz?

HABERE YORUM KAT

9 Yorum