1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Türk Solu Rusçuluk yaparken Fransız Komünist Parti ne yapıyor?
Türk Solu Rusçuluk yaparken Fransız Komünist Parti ne yapıyor?

Türk Solu Rusçuluk yaparken Fransız Komünist Parti ne yapıyor?

Fransız Komünist Partisi cumhurbaşkanı adayı Fabien Roussel “Rus oligarkların Côte d'Azur’deki villaları Ukraynalı mültecilere açılsın” dedi. 

01 Mart 2022 Salı 19:49A+A-

Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı Türkiye'deki Kemalist-Türk solu açıkça Rusçuluk-Putincilik yaparken Fransız Komünist Partisinin tavrı işgale karşı çıkmak oldu.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak Komünist Parti adayı Fabien Roussel, ülkenin güneyinde çok sayıda lüks villası olan Rus 'oligark' iş insanlarının bu konutlarına devlet tarafından el konulmasını ve ülkeye gelecek Ukraynalı mültecilere verilmesini önerdi.

Roussel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın Rus oligarklar, ülkenin güneyindeki Côte d'Azur sahillerinde çok değerli villalara sahip. Devlet bunlara el koymalı ve Ukrayra’dan gelen mülteciler burada ağırlanmalı.” dedi.

Bu arada Putin’in boşandığı eşi Anglet’e ait olduğu belirtilen Biarritz kentindeki lüks villanın kapısına Ukrayna bayrağı ve Putin aleyhtarı sloganlar yazıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum