1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Çatışmalar Devam Ediyor
Tunus'ta Çatışmalar Devam Ediyor

Tunus'ta Çatışmalar Devam Ediyor

Tunus’un Binkırdan şehrinde, sokağa çıkma yasağına rağmen IŞİD’e bağlı oldukları belirtilen silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar bugün sabah tekrar başladı.

08 Mart 2016 Salı 14:22A+A-

Tunus'taki bir askeri üsse IŞİD tarafından yapılan saldırıda ölü sayısı 53'e çıktı. Libya sınırı yakınlarındaki Ben Gardane'deki çatışmada 35 saldırganın öldüğü, asker ve sivil ölü sayısının ise 18 olduğu açıklandı.

Tunus Devlet Başkanı El Bacı Kaid el Sebsi'nin, saldırının ‘yeni bir devlet ilan etmek amacıyla düzenlenmiş olabileceği' şeklindeki sözleri IŞİD'in Tunus'a sızmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı. Saldırganların komşu ülkeden Tunus'a geçtiği ve Libya sınırının kapatıldığı öğrenildi. Tunuslu yetkililer tarafından firari militanların aranmakta olduğu ve kentin tamamen kontrol altına alındığı açıklandı.

Gece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Ben Gardane'de kent sakinlerinden evlerinden çıkmamaları, basın muhabirlerinden de çatışma bölgesine gitmemeleri istendi. Başbakan Habib Essid İçişleri ve Savunma Bakanlarıyla kriz görüşmesi yaptı. Geçen hafta da Tunus'ta Libya'dan ülkeye sızdıkları öne sürülen beş IŞİD militanı öldürülmüştü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT