1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus’ta binlerce kişi Cumhurbaşkanı Kays Said’i protesto etti
Tunus’ta binlerce kişi Cumhurbaşkanı Kays Said’i protesto etti

Tunus’ta binlerce kişi Cumhurbaşkanı Kays Said’i protesto etti

Tunus'ta binlerce kişi hükümeti fesh eden, başbakanı görevden alan ve yetkilerini genişleten Cumhurbaşkanı Kays Said’i protesto etmek için sokaklara çıktı.

10 Ekim 2021 Pazar 18:43A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Binlerce Tunuslu, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Kays Said'in gerçekleştirdiği ve darbevari bir eylem olarak nitelenen hükümeti feshetme eylemlerini protesto etmek için Tunus'un başkentinde bir araya geldi.

25 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Said, başbakanı görevden alırken, parlamentoyu askıya alıp kendisine yargı yetkilerini devretmişti. Kamuoyunda sayıları hızla artan muhalifler protesto gösterilerini de arttırmaya başladı.

AFP'ye göre, yoğun polis kuşatması altında gerçekleştirilen protesto gösterilerine 5 binden fazla kişi katıldı.

Polisin başkent çevresinde altığı önlemlerin yanı sıra kontrol noktaları kurduğu ve göstericileri güvenlik taramalarına girmeye zorladığı belirtildi.

Yerel gazetecilerin aktarımına göre yetkililerin kısıtlamaları olmasaydı toplanan insan sayısının daha yüksek olacağı iddia edildi.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda protestocuların Tunus bayrakları salladığı ve "Darbeye karşı halk" sloganları attığı görülüyor. Protestocular ayrıca "Sesini yükselt, devrim ölmedi!" gibi sloganlarla Kays Said’e meydan okudu.

Protestocuların dövizlerinde: "Bizler vatandaşız, böcek değil" yazdığı görülürken geniş güvenlik önlemlerine rağmen göstericilerin bu üçüncü buluşması oldu.

Göstericilerin aktardığına göre, çevik kuvvet polisi Habib Burgiba Caddesi'ne göstericilerin girmesini engelledi.

 

 

Geçtiğimiz pazar günü Tunus’un; Safakes, Sidi bu Zeyd, Kafsa ve Munastır kentlerinde Cumhurbaşkanı Kays Said’e destek gösteriler düzenlenmişti. Yerel medyanın aktardığına göre o eylemlere 5.000 ila 10.000 arasında kişi katılmıştı.

 

Bir hafta önce de binlerce kişi, cumhurbaşkanının yönetim yetkilerini ele geçirmesini protesto etmek için yoğun polis gözetimi altında başkentte toplanarak protesto gösterisi düzenlemişti.

 

 

Gazeteciler ve milletvekilleri gözaltına alındığı Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’e yönelik protesto gösterileri artarak devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum