1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Tunuslu taraftarlar 48.dakikada Filistin bayrağı açarak Nekbe’yi andı
Tunuslu taraftarlar 48.dakikada Filistin bayrağı açarak Nekbe’yi andı

Tunuslu taraftarlar 48.dakikada Filistin bayrağı açarak Nekbe’yi andı

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası maçında oynanan Tunus-Avustralya maçında Tunuslu taraftarlar maçın 48.dakikasında 1948 Nekbe olayına atıfla Filistin bayrakları açtı.

26 Kasım 2022 Cumartesi 22:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar’da oynanan Dünya Kupası maçında Filistin’in 1948 yılında işlenen soykırım işgaline atıfta bulunan Tunuslu taraftarlar Filistin bayrağı açtı.

Tunuslu taraftarlar, 2022 Katar Dünya Kupası'nda Avustralya'ya karşı oynadıkları maçın 48. dakikasında, Arapların yüzbinlerce Filistinlinin Siyonist milisler tarafından anavatanlarından sürüldüğü 1948 Nekbe'sine atıfta bulunarak "Özgür Filistin" bayrakları açtılar.

14 Mayıs 1948 yılında 600 civarında Filistinli, Deyr Yassin’de Siyonist işgalcilerin saldırısına uğradı. 100’den fazla Filistinli saldırılarda hayatını kaybetti.

Filistinliler için Nekbe (Büyük Felaket), 14 Mayıs 1948’de İsrail’in ilk başbakanı olan David Ben Gurion'un beraberindeki 25 kişiyle birlikte Tel Aviv Müzesi’nde İsrail’in Bağımsızlık Bildirgesi’ni dünya kamuoyuna ilan etmesiyle başladı ancak bugüne kadar bu durum hiç son bulmadı.

Bu nedenle İsrail'in resmen ilan edildiği günün ertesi olan 15 Mayıs, Filistinliler için Nekbe (Büyük Felaket) olarak isimlendiriliyor.

Tunuslu ve diğer Arap takımlarının yer aldığı organizasyonda seyircilerin sıklıkla Filistin bayrağı taşıdığı görülüyor. Filistin'e yönelik bu hassasiyetin ülkelerinin liderlerinin aksi yöndeki davranışlarına rağmen kardeşlik hukukunu hatırlatıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT