1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. "Tunus Henüz Emniyetli Bir Ülke Haline Ulaşmadı"
"Tunus Henüz Emniyetli Bir Ülke Haline Ulaşmadı"

"Tunus Henüz Emniyetli Bir Ülke Haline Ulaşmadı"

Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi,“Tunus henüz emniyetli bir ülke haline ulaşmadı" dedi.

29 Ekim 2015 Perşembe 17:24A+A-

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Tunus henüz emniyetli bir ülke haline ulaşmadı. Sağladığımız büyük başarıya rağmen önümüzde birçok zorluklar bulunuyor” dedi.

Gannuşi, ABD’nin başkenti Washington’daki temasları kapsamında ABD Barış Enstitüsü’nde konferans verdi.

Tunus’ta 2011’deki devrimin ardından özgürlükler alanında atılan adımları ve kaydedilen başarıları anlatan Gannuşi, ülkesinin ve bölgenin yüz yüze olduğu zorluklar göz önünde bulundurulduğunda şu aşamada tam anlamıyla bir başarının kazanıldığından söz edilemeyeceğine vurgu yaptı.

Gannuşi, ancak ülkedeki İslami geleneklere bağlı gruplarla laik grupların Tunus’un geleceği için ortak bir paydada buluşmasının sağlanan başarılarda önemli bir rol oynadığına işaret ederek, tüm kesimlerin birlikteliğinin de bölgedeki diğer ülkeler için model teşkil ettiğini dile getirdi.

Gannuşi, bir soru üzerine, IŞİD saflarında savaşmak için Irak ve Suriye’ye çok sayıda Tunuslu gencin gitmesinden Zeynel Abidin Bin Ali’nin dikta yönetiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. Gannuşi ayrıca, İslam’ın iyi bilinmemesinin, yetersiz eğitimin ve ülkesindeki ekonomik şartların da IŞİD’e gidenleri etkilediğini aktardı.

"Müslümün Kardeşler şiddete başvurmayı reddediyor"

Mısır’da Müslüman Kardeşlerin özellikle genç üyelerinin şiddete bulaştığı iddialarına ilişkin soru üzerine Gannuşi, şunları kaydetti:

“Müslüman Kardeşlerin Mısır’da şiddete başvurduğuna dair ben bir bilgiye sahip değilim. Onlar hala şiddete başvurmayı reddediyor. Onların bir terör örgütüne ait olduğuna inanmıyorum.''

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT