1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus: “Halk Filistin’in Özgürlüğünü İstiyor!”
Tunus: “Halk Filistin’in Özgürlüğünü İstiyor!”

Tunus: “Halk Filistin’in Özgürlüğünü İstiyor!”

Tunus'u ziyaret eden Heniyye, önceki Arap rejimlerinin Filistin davasını görmezlikten geldiğine dikkat çekti.

06 Ocak 2012 Cuma 15:21A+A-

Heniyye: “Filistin Siyasi Bir Kimlik Değil, Dini Bağlılığın Simgesidir”

Dış ziyaretleri kapsamında Tunus’ta bulunan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze üzerindeki siyasi ve ekonomik kuşatmanın kaldırılması gerektiğini belirterek, Filistin’in siyasi bir kimlik değil, dini bağlılığın simgesi olduğunu söyledi.

Başbakan Heniyye, Tunus’ta başbakanlık konutu önünde Tunus Başbakanı Hammadi El-Cibali ile yaptıkları ortak basın toplantısında, Tunus halkını yaptığı devrim ve devrimden sonra gerçekleştirdiği seçimlerden dolayı tebrik ettiğini belirterek, bu anların tarihi anlar olduğunu ifade etti.

Tunus’un kendi sorunlarını çözebilecek noktaya gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Heniyye, havaalanında kendisini karşılamaya gelen Tunus halkının bir ağızdan “halk Filistin’in özgürlüğünü istiyor” sloganları atmasına da değinerek “bu çok şey ifade ediyor. Kudüs’ü özgürleştirme süreci artık başlamıştır ve Tunus Filistin için çok önemlidir” dedi.

Tunus devriminde hayatını kaybeden şehitleri selamladıklarını da belirten Heniyye, daha önceki Arap rejimlerinin Filistin davasını görmezlikten geldiğine dikkat çekti.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, dün (5 Ocak Perşembe) Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından gittiği Tunus'ta coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Heniyye'yi karşılamaya gelenler arasında Tunus Başbakanı Hammadi El-Cibali ve bakanlar ile En-Nahda Hareketi lideri Şeyh Raşid El-Gannuşi de vardı.

halidmesal-nebilelarabi.jpg

Meşal, Mısır’da Arap Birliği Genel Sekreteri İle Görüştü

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Arap liderleriyle Arap Birliğinden Filistin uzlaşısını korumalarını ve dış müdahalelere engel olmalarını isteyerek, uzlaşı konusunda samimi olan Hamas’ın Allah’ın izniyle bunu gerçekleştireceğini söyledi.

Dün akşam Kahire’ye sürpriz bir ziyarette bulunan Hamas lideri Meşal, bugün (6 Ocak Cuma) Arap Birliği Genel Sekreteri Dr. Nebil El-Arabi ile birlikte yaptığı kısa basın toplantısında uzlaşının gerçekleşmesini geciktiren etkenlere değinerek “öncelikle bu konuda bilmemiz gereken husus dış müdahalelerdir. Dış güçler Hamas ile uzlaşı anlaşması imzalaması durumunda yardımları keseceklerini söylüyor ve bu konuda Sayın Mahmut Abbas’a fazla baskı uyguluyorlar. Ben şu anda bulunduğum Arapların evinde, Arap liderlere ve Arap Birliğine Filistin uzlaşısını korumaları ve dış müdahalelere engel olmaları çağrısı yapıyorum” dedi.

Basın toplantısında kısa bir açıklama yapan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi ise, Meşal ile yaptığı görüşmede Arap dünyası ile Filistin’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, gerçek bir barış için ufukta bir şey görünmediğini, barışın ancak işgalin son bulmasıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Dün akşam Kahire’ye sürpriz bir ziyarette bulunan Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Mısır istihbarat başkanı ve Arap Birliği Genel Sekreteri ile ayrı ayrı görüştü.

HABERE YORUM KAT