1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Tunus Eski Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki: Trablus Savaşı Şer Eksenine Karşı Veriliyor
Tunus Eski Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki: Trablus Savaşı Şer Eksenine Karşı Veriliyor

Tunus Eski Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki: Trablus Savaşı Şer Eksenine Karşı Veriliyor

Libya’daki gelişmeleri değerlendiren Tunus eski cumhurbaşkanı Munsif Marzuki “Trablus savaşı şer eksenine karşı veriliyor” dedi.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 18:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki kendi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Trablus hükümetine destek çıktı.

Marzuki'nin açıklamasının Türkçesi tercümesi şöyle:

“Bizim ve ümmetin kaderinin bir kısmı da Trablus Savaşında çarpışıyor. İnsanlar ise sanki savaş Merihlileri ilgilendiriyormuş gibi bigâne... Evet, gerçekten doğru, çok sorunlarımız ve önemli işlerimiz var... Fakat Trablus savaşı Arap Baharı ile BAE-Suudi-Mısır şer ittifakı arasındaki savaşın doruk noktasıdır.

Trablus savaşı vatandaş olabilmek için yapılan devrim ile eski Arap düzenleri projesi arasındaki savaşın en uç noktasıdır. Reaya düzenini korumak için her bedeli ödemeye hazırlar bu düzenler. Trablus savaşı devletlerimizi demokratikleştirmesi çalışması ile her zaman -müptezel sözlü açıklamaların arkasından- gösterdiği gibi  bizim için ancak ve ancak kendisine tabi olan diktatörler isteyen Batının ikiyüzlülüğü arasındaki savaştır. Şer ittifakının uşağının (Halife Hafter'in) hezimeti istibdat, sömürü ve onların haklarımız ve meşru isteklerimizin düşmanı olan ezeli müttefiklerinin hezimetidir. Bütün bunlardan dolayı genel olarak Araplar ve özelde Tunusluların Trablus yiğitlerinin zaferi için çalışmaları gerekiyor çünkü onlar sadece kendilerini savunmuyorlar. Onlar bizi sizi ve bütün özgür Arapları savunuyorlar. Trablusun kahramanlarına Libya’nın demokratik yasal hükümetine onur ve minnet selamlarımızı gönderiyoruz.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum