1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TÜGVA’ya yapılan saldırının amacı ne?
TÜGVA’ya yapılan saldırının amacı ne?

TÜGVA’ya yapılan saldırının amacı ne?

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen iki saldırıyla ne amaçlanıyor?

22 Nisan 2022 Cuma 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Bursa ve İstanbul'u hedef alan iki saldırıda can ve mal kaybı yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konu hakkında açıklamaları iki saldırının eş zamanlı olarak gerçekleştiğine işaret ediyor. ''(Bursa’da yaşanan saldırı) 1 infaz memuru hayatını kaybetti Yaralılarımızın durumu iyi. İnfaz koruma memurları çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Faille ilgili güvenlik güçleri yakın takipte, İz sürmeye devam ediyor. İlk verilere göre önemli sonuçlara ulaştıklarını görüyoruz. Çalışma hızlı şekilde devam ediyor. Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen saldırı ile Bursa’da yaşanan saldırıların eş zamanlı ve kullanılanlar aynı. Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek.''

Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan TÜGVA Gaziosmanpaşa Şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında patlama yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, patlamaya el yapımı bir bombanın neden olduğunu belirledi.

TÜGVA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Açıklamada, "Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Emniyet güçleri saldırı hakkında geniş kapsamlı soruşturma yürütmektedir. Saygılarımızla…" ifadeleri kullanıldı.

Pençe Kilit Operasyonu sebebiyle Duran Kalkan’ın “operasyonların devam etmesi halinde savaşı şehirlere taşıyacakları” yönündeki açıklamasından sonra gençlik STK’sının hedef alınması akıllara fail olarak PKK’yı getiriyor.

TÜGVA’nın hedef alınmasıyla açıkça iktidara göz dağı verilmek isteniyor. Ancak iktidara göz dağı vermek için seçilebilecek hedefler arasından bir gençlik STK’sının seçilmesi faillerin tıynetini gözler önüne seriyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT