1. HABERLER

  2. HABER

  3. TÜBİTAK'ta 5 Kişi Görevden Alındı
TÜBİTAK'ta 5 Kişi Görevden Alındı

TÜBİTAK'ta 5 Kişi Görevden Alındı

TÜBİTAK'ın Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde görevli 5 kişi, dinleme hukuksuzluğunun ortaya çıkmasıyla görevden alındı.

26 Şubat 2014 Çarşamba 14:28A+A-

TÜBİTAK'ın Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi(BİLGEM)'nde görevli 5 kişi, kriptolu telefonların dinlendiğinin ortaya çıkmasından sonra görevden alındı.

TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirten Bakan Işık, Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu'nun da görevden alındığını bildirdi. Bakan Işık, "TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde bulunduğu kurumlardan birisi. Bu konuda hassasiyetle çalışıyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu sabah BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan, bildiğim kadarıyla 5 kişi, izne ayrıldı ve kurumla şu anda çalıştıkları mekanla ilişkileri kesildi" diye konuştu.

Bakanı Işık, kriptolu telefonlara ilişkin bir inceleme yapıldığını belirterek, "Bunu, dinlemeyi kim ve nasıl yapmış? diye yapıyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeleri şunlar:

- TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde bulunduğu kurumlardan birisi. Bu konuda hassasiyetle çalışıyoruz. Sayın Başbakanın telefonu dinlenmiş. Bu 17 Aralık süreci ile ortaya çıkan bir durum.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum