1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK'dan Dağlıca Saldırısı Hakkında Resmi Açıklama
TSK'dan Dağlıca Saldırısı Hakkında Resmi Açıklama

TSK'dan Dağlıca Saldırısı Hakkında Resmi Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'daki PKK'nın saldırı sonucu 16 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin de yaralandığını bildirdi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 20:14A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki PKK saldırısında 16 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Dağlıca'daki PKK saldırısına ilişkin açıklama yapıldı.

Dün Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda daha önceden PKK örgütü mensubu bir grup militan tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılmasıyla 2 zırhlı aracın ağır hasar gördüğü belirtilerek, "Araçlarda bulunan kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 6 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine halihazırda devam edilmektedir" bilgisi verildi. Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonların, karadan ve havadan kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekata emniyetle devam edilmesi maksadıyla bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (6 mağara, 2 depo, 3 barınma alanı ve 12 doçka mevzisi) bugün saat 09.00'dan itibaren 3 adet F-4 ve 4 adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT