1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Trump'un Küstah Mektubuna Erdoğan Barış Pınarı Operasyonu İle Cevap Verdi
Trump'un Küstah Mektubuna Erdoğan Barış Pınarı Operasyonu İle Cevap Verdi

Trump'un Küstah Mektubuna Erdoğan Barış Pınarı Operasyonu İle Cevap Verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye'ye olası askeri operasyonla ilgili PKK/PYD'nin müttefiki edasında küstahça ifadeler içeren bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

17 Ekim 2019 Perşembe 03:27A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’un, Erdoğan'a, "Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım" dedi.

Trump, ayrıca yolladığı mektubun ekinde PKK’nın Suriye kolu YPG’nin sorumlusu ve Abdullah Öcalan’ın manevi evladı(!) Mazlum Kobani'nin Türkiye ile müzakere etmek istediğini ve bazı tavizler verme niyetinde olduğunu belirttiği mektubu da eklediğini ifade etti.

Trump, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, gelin iyi bir anlaşma yapalım! Binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmak istemezsiniz ve biz de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemeyiz ve bunu yaparız. Size bunun bir örneğini Pastör Brunson olayında yaşatmıştım.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum