1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump’tan May’e “AB’yi Dava Et” Tavsiyesi
Trump’tan May’e “AB’yi Dava Et” Tavsiyesi

Trump’tan May’e “AB’yi Dava Et” Tavsiyesi

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine Brüksel ile müzakerelere gitmek yerine Avrupa Birliği’ni (AB) dava etmesi gerektiğini söylediğini açıkladı.

15 Temmuz 2018 Pazar 15:01A+A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC’de yayınlanan “Andrew Marr Show” programına konuk oldu.

AA’nın aktardığına göre ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere ziyareti ile İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılığı (Brexit) konularına değinilen programda May’e, Trump’ın Brexit’e ilişkin kendisine ne tür tavsiyelerde bulunduğu soruldu.

May de buna cevaben, “Bana AB’yi dava etmem gerektiğini söyledi. Müzakerelere gitmemem, dava etmem gerektiğini söyledi.” dedi.

Trump: May Beni Dinlemedi

May, cuma günü Trump ile düzenledikleri ortak basın toplantısında ise başkanın “Müzakerelerden kaçmayın yoksa tıkanırsınız.” dediğini anımsatarak “Bu nedenle ben de Britanya için en iyi anlaşmayı sağlamak üzere AB ile masaya oturmak istiyorum.” ifadesini kullanmıştı.

Trump, Brexit konusunda May’e bazı tavsiyelerde bulunduğunu söylemiş ancak May’in kendisiyle aynı görüşte olmadığını belirterek “Beni dinlemedi. Farklı bir yol izledi. Tam tersini yaptı. Olabilir. En iyi bildiği yoldan müzakere etmeli.” demişti.

HABERE YORUM KAT