1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump'ın Protestolar Sırasında Yeraltındaki Sığınağa Götürüldüğü İddia Edildi
Trump'ın Protestolar Sırasında Yeraltındaki Sığınağa Götürüldüğü İddia Edildi

Trump'ın Protestolar Sırasında Yeraltındaki Sığınağa Götürüldüğü İddia Edildi

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma gecesi Beyaz Saray önündeki protestolar sırasında yeraltındaki bir sığınağa götürüldüğünü ve saklandığını iddia etti.

01 Haziran 2020 Pazartesi 12:57A+A-

Minneapolis kentinde George Floyd adlı bir siyah Amerikalının geçen hafta Pazartesi günü polis tarafından gözaltına alınması sonrası ölmesi ülke çapında protestolara neden olmuştu.

Washington DC dahil birçok kentte göstericiler güvenlik güçleriyle çatışmış, ev ve arabaları ateşe vermişti.

New York Times, Cuma akşamı Beyaz Saray çevresinde protestoların patlak vermesi üzerine "gizli servis ajanlarının Trump ve ailesini geçmişte terör saldırılarında kullanılan yeraltı sığınağına götürdüğünü" yazdı.

Trump: Beyaz Saray'a girselerdi onları vahşi köpekler karşılayacaktı

Trump birçok kente yayılan protestolar sırasındaki tutumu nedeniyle eleştirilmişti.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi "Trump'ın günlerdir devam eden protestolara karşın halka seslenmediğini ve Twitter üzerinden kışkırtıcı mesajlar göndermeye devam ettiğini" yazdı.

Daha önce yağmalama olayların başlaması halinde protestoculara ateş açılabileceğini ima eden Trump, Cuma gecesi "İçeriden tüm olanları izledim. Kendimi daha fazla hissedemezdim. Göstericiler Beyaz Saray'a girselerdi şimdiye kadar gördüğüm en vahşi köpekler ve en netameli silahlarla karşılanacaklardı" demişti.

HABERE YORUM KAT