1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump’ın Pişkinliği: Kudüs Müzakere Konusu Değil
Trump’ın Pişkinliği: Kudüs Müzakere Konusu Değil

Trump’ın Pişkinliği: Kudüs Müzakere Konusu Değil

Büyük bir pişkinlik örneği sergileyen ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin tek taraflı kararının kesin olduğunu ve müzakere edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

11 Şubat 2018 Pazar 15:17A+A-

İşgalci İsrail’in Hayom gazetesi tarafından yayımlanan röportajında ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin seçim vaadi olduğunu ve daha önceki birçok ABD başkanının aksine kendisinin bu vaadi gerçekleştirdiğini ifade etti.

AA’da yer alan habere göre, Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak kabul etmek konusunda “pişmanlık duymadığına” işaret eden Trump, “Kudüs’ü müzakere masasından kaldırarak, İsrail’in başkenti olduğunu ve bu konunun artık müzakere edilmesinin mümkün olmadığını gösterdim.” diye konuştu.

İki tarafın da “barışı sağlayacak siyasi müzakerelere geri dönmesi gerektiğini” söyleyen Trump, “barış anlaşmasını oluşturmak için iki tarafın da tavizlerde bulunması gerektiğini” belirtti.

İşgalci İsrail’in Basra Körfezi’ndeki ülkeler ve özellikle de Suudi Arabistan ile ilişkileri hakkındaki soruyu yanıtlayan Trump, “İlişkiler geçmişten çok daha iyi. Bu ülkeler benim Kudüs ile ilgili kararıma saygı duyuyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT