1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump Taraftarından Nazi Selâmı
Trump Taraftarından Nazi Selâmı

Trump Taraftarından Nazi Selâmı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık seçimlerindeki aday adayı Donald Trump'un Pittsburgh'daki mitinginde taraftarı Nazi selamı verdi. Trump karşıtları ise buna 'Nefret söylemi şiddettir' pankartlarıyla karşılık verdi.

15 Nisan 2016 Cuma 19:47A+A-

Pittsburgh'daki olaylı Trump mitinginde, Cumhuriyetçi taraftarlardan birisi, Trump'un mülteci karşıtı sözlerini protesto eden grubun tam ortasında durup uzun süre Nazi selâmı verdi.

Bu sırada Trump'un göçmen ve Müslüman karşıtı sözlerini protesto eden bir grup ise, "Nefret söylemi şiddettir" ve "Mültecilere kapımız açık" yazılı pankartlar açtı.

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, bir Trump taraftarının durduğu yerde uzun süre kolunu yukarı uzatarak Nazi selamı verdiği görüldü.

New York'ta protesto

ABD'nin New York kentinde de Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 Başkan aday adaylarının katılıp konuşma yapacağı yıllık galası protesto edildi. New York polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Manhattan'daki Grand Hyatt Hotel'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti'nin yıllık gala yemeği sırasında, otelin karşısında bulunan Cipriani restoran önünde toplanan kalabalık bir grup, eylem yaptı.

Cumhuriyetçi Partili adaylar aleyhinde sloganlar atan protestoculardan bazıları, asgari saatlik ücretin 15 dolara çıkarılmasını içeren pankartlar açarken, partinin başkan adayları arasında önde bulunan Donald Trump protestoların odağında yer aldı.

Davetlilerin otele girdiği sırada toplantının yapılacağı salona yakın bir yere ulaşan protestocular, polis zoruyla buradan uzaklaştırıldı, bazıları gözaltına alındı.

Trump, Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta önde bulunmasına rağmen, Müslümanlar, Meksikalılar, göçmenler ve kadınlara yönelik açıklamaları yüzünden büyük tepki çekiyor.

Cumhuriyeti Parti'nin Başkan aday adaylarında Ted Cruz de Müslüman karşıtı ve aşırı tutucu açıklamalarıyla tepkilere neden oluyor.

 

Kaynak: Storyful, AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT