1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump: Sürekli karantina yönteminin zararı yararından çok
Trump: Sürekli karantina yönteminin zararı yararından çok

Trump: Sürekli karantina yönteminin zararı yararından çok

​​​​​​​ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı alınan karantina önlemlerinin, gelecekteki enfeksiyon riskini engellemediğini belirterek, "Sürekli karantina, uygulanabilir bir yöntem değil. Bu yöntemin zararı yararından çok" dedi.

04 Ağustos 2020 Salı 09:16A+A-

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

COVID-19'un ülkenin bazı bölgelerinde hala çok yaygın olduğunu ve insanların gardlarını düşürmemesi gerektiğini vurgulayan Trump, "Tüm Amerikalılar şunu bilmeli, sürekli karantina, istediğimiz sonuca ulaşmak için uygulanabilir bir yöntem değil. Bu yöntemin zararı yararından çok" ifadesini kullandı.

Dünyanın birçok noktasında salgının tekrar hız kazandığına işaret eden Trump, "Karantinalar, COVID-19'un gelecekte bulaşmasını engellemiyor. Bu karantinaların amacı, virüse karşı hastaneler başta olmak üzere kapasite geliştirilmesi, hastalık hakkında daha çok bilgi edinme, aşı ve tedavi geliştirme için zaman kazanmaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Trump'tan TikTok değerlendirmesi

Öte yandan Trump, Çin menşeili sosyal medya platformu TikTok'un ABD'ye satılması durumunda Hazine Bakanlığına pay verilmesi gerektiğini belirterek, "Ben TikTok'u yasaklama tehditini yaparak, bu platform için bir değer oluşturdum. Bence bunun satışından büyük bir yüzdeyi hak ettik" diye konuştu.  

Koronavirüsten ölenlerin sayısı 158 bin 376 oldu

COVID-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 49 bin 453 artarak 4 milyon 815 bin 776'ya ulaştı.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 452 artarak 158 bin 376'ya çıktı.

Ülkede COVID-19'u atlatanların sayısı 2 milyon 380 bini, test yapılanların sayısı 59 milyon 937 bini geçti.

AA

HABERE YORUM KAT