1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump 'Amerikalı Taliban' Lindh'in Tahliyesinden Rahatsız
Trump 'Amerikalı Taliban' Lindh'in Tahliyesinden Rahatsız

Trump 'Amerikalı Taliban' Lindh'in Tahliyesinden Rahatsız

ABD Başkanı Donald Trump, 17 yıl hapis yatan ve Amerikalı Taliban olarak bilinen John Walker Lindh’in tahliye edilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

26 Mayıs 2019 Pazar 00:50A+A-

Şu anda 38 yaşında olan Amerikalı Taliban lakaplı Lindh geçtiğimiz gün Indiana eyaletinde Terre Haute'daki cezaevinden çıktı. 11 Eylül saldırılarının ardından ABD tarafından başlatılan saldırılar sonrası Lindh, 2001 yılının Kasım ayında Afganistan’da yakalanmıştı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre Trump konu ile ilgili açıklamada, “Onu yakından takip edeceğiz” diyerek, cezaevinden tahliyesini ertelemek adına herhangi bir adım atılmadığı için üzgün olduğunu söyledi.

ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) milis operasyonları yetkilisi Mike Spann'ın öldürüldüğü olaya karışan Lindh, 2001 yılında Afganistan’da tutuklanmıştı. Spann, Kale-i Cengi'de tutuklu Taliban mensuplarının ve yabancı savaşçıların başlattığı isyanda öldürülmüştü. O zamanlar 17 yaşında olan Lindh’e 20 yıl hapis cezası verilmişti. Lindh cezasının çoğunu Indiana eyaletinde bulunan federal cezaevinde geçirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lindh’in serbest bırakılmasıyla ilgili rahatsızlığını dile getirerek, “Anladığım kadarıyla Lindh hala ABD için bir tehdit oluşturuyor. Spann’ın öldürülmesine neden olan cihat ideolojisine hala bağlı. Bu konuda rahatsız edici birçok şey var” dedi.

HABERE YORUM KAT