1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TRT’de altyazı hatası ekmeğinden etti
TRT’de altyazı hatası ekmeğinden etti

TRT’de altyazı hatası ekmeğinden etti

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Satır Başı programında “Azerbaycan sivillere saldırıyor” altyazısı nedeniyle editör işten çıkarıldı. Basit altyazı hatalarından paranoyalar oluşturanlar insanları ekmeklerinden ediyorlar.

06 Kasım 2020 Cuma 16:05A+A-

HAKSÖZ HABER

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Satır Başı programında “Azerbaycan sivillere saldırıyor” altyazısı nedeniyle editör işten çıkarıldı. Basit altyazı hatalarından paranoyalar oluşturanlar insanları ekmeklerinden ediyorlar. Bir altyazı hatası nedeniyle bir editörün işten çıkarılması abartılı bir tepki olmuş.

Dün TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren söz konusu KJ'yi yazan personelin işine son verildiğini açıklamıştı. Basit hataların cezası direk işten çıkarma olmamalıydı.

Görünen o ki abartılı Fetö korkusunun neden olduğu kaos ortamında basit hatalarıyla insanlar ekmeklerinden edilmekte.

İnsanlar hatalarının bedellerini elbette ödemelidir ancak bu sert cezalandırma yöntemleri ile değil, ıslah edici tavırlarla olmalıdır.  

Azerbaycan’ın sivilleri hedef aldığı haber metni de kasıtlı bir hata olamaz. Çünkü hemen hemen her gün Azerbaycan-Ermenistan cephe hattından yeni bilgiler gelirken haberciler bu bilgileri olabildiğince hızlı bir şekilde kamuoyuna sunmanın telaşını yaşamaktalar. Burada da hızla yazılmış metinlerin ve sürekli gündemde olan bir konunun zihni bulandırmasından kaynaklı bir hata var gibi görünürken, sosyal medyada süregiden linç kampanyaları için bir bahane daha bulunmuş oldu ve çalışan editör ekmeğinden edildi.

Fetö tehlikesi üzerinden korku salmaya girişen bir takım süprüntü olarak tabir edilmesi gereken kesim; medyada, bürokraside hatta sokakta gerçekleşen adi olaylardan bile Fetö ile bir bağlantı kurma uğraşında. Gazetecilerin, editörlerin hata payları daha düşük olması beklenir bu doğrudur da ancak gazetecinin, editörün de insan olduğunu unutmamak gerekir.

Abartılı bir tepki verilerek kişilerin işlerinden tek bir hata ile alınması kamuoyu ve ahlak açısından doğru bir tutum olamaz.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren söz konusu KJ'yi yazan personelin işine son verildiğini açıkladı. Eren, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de ekledi.

İbrahim Eren Twitter'dan "Tabii ki bu olayın vahametinin farkındayız ve sonuna kadar da üzerine gidiyoruz. İlgili personelin sözleşmesi feshedilmiş ve işine son verilmiştir. Olay, devletin ilgili birimleriyle de irtibatlı bir şekilde çok boyutlu soruşturulmaktadır."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum