1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. TRT Washington muhabirinden ABD Dışişleri sözcüsüne: Yerleşimci değil işgalci!
TRT Washington muhabirinden ABD Dışişleri sözcüsüne: Yerleşimci değil işgalci!

TRT Washington muhabirinden ABD Dışişleri sözcüsüne: Yerleşimci değil işgalci!

TRT Haber Washington muhabiri Ali Artmaz, ABD Dışişleri bilgilendirme toplantısında ABD sözcüsünün kavramlarla alakalı oluşturduğu dezenformasyona itiraz etti.

21 Kasım 2023 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Meksikalılar sınırı geçip Teksas’taki evinize Batı Şeria’daki gibi el koysa ne yapardınız?” Bu soru TRT Haber Washington muhabiri Ali Artmaz tarafından ABD Dışişleri sözcüsüne soruldu. Sözcü soruyu cevaplandırmaktan kaçınırken tabir-i caizse ne diyeceğini bilemedi ve “çözüm Filistin devletinin kurulmasıdır” diyerek soruyu geçiştirmeye çalıştı. 

Ali Artmaz, ABD makamları tarafından sıklıkla Siyonist işgali normalleştirmek için kullanılan “yerleşimci” tabirine de itiraz ederek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından yapılan tanımlamayı hatırlatıp bu kimselerin yerleşimci değil “işgalci” olduğunu hatırlattı.

Dünya kamuoyunda işgal rejimine yükselen tepkiler Batılı siyasetçilerin söylem değiştirmesine sebep oluyor. Tutarsız ve ilkesiz bir şekilde işgali destekleyen Batılı liderler dünyanın her yerinde tepkiyle karşılanıyor. Ali Artmaz, ABD’de ABD Dışişleri sözcüsüne yaptığı hatırlatma da bu bağlamda önemli bir yerde duruyor:

Dezenformasyon ve algı operasyonlarıyla yalanı yaygınlaştırmaya çalışsanız da gerçekler bir şekilde gün yüzüne çıkar!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum