1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Toprak Altında Kalanlara Gıyabi Cenaze Namazı
Toprak Altında Kalanlara Gıyabi Cenaze Namazı

Toprak Altında Kalanlara Gıyabi Cenaze Namazı

Afganistan'da dün meydana gelen heyelandan dolayı en az 2 bin ölü var. Çok büyük bir kısmı toprak altından çıkarılamayan felaketzedeler, gıyabi cenaze namazı ile uğurlandılar.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 17:37A+A-

Afganistan'da dün akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu 2 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi de toprak altından çıkarılamadı. Toprak altında kalan insanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan dağlık bölgede dün meydana gelen toprak kaymasında en az 2 bin 100 kişi hayatını kaybetti.

Heyelanın meydana geldiği Badahşan bölgesi yerel yönetimi sözcülerinden Nevid Forotan, sabah saatlerinde Reuters'a yaptığı açıklamada, dün yaşanan felakette 300 aileye mensup en az 2 bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Afganistan'daki heyelanla ilgili açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) ise şimdi asıl odaklanılması gerekenin, evsiz kalan diğer 4 bin kişinin durumu olduğunu belirtti. Bölgede yeni toprak kaymalarının olabileceği, bu yüzden bölgenin güvenli bir şekilde boşaltılması gerektiğini duyurmuştu.

Arama kurtarma çalışmaları gün boyu devam etti ancak akşam saatlerine doğru toprak altından çıkarılamayan yüzlerce kişinin öldüğü var sayılarak enkaz başında gıyabi cenaze namazı kılındı.

afganistan-heyelan-toprak-kaymasi.jpg

HABERE YORUM KAT