1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. TİKA Gazze'de 320 Konut İnşa Ediyor
TİKA Gazze'de 320 Konut İnşa Ediyor

TİKA Gazze'de 320 Konut İnşa Ediyor

TİKA 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Filistinliler için 320 konut inşasını içeren projeye başladığı bildirildi.

23 Mart 2016 Çarşamba 16:49A+A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Filistinliler için 320 konut inşasını içeren projeye başladığı bildirildi.

TİKA ile Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasında bugün Gazze'de iş birliği anlaşması imzalandı. İmza töreninin ardından konuşan TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, 320 konut inşasını öngören 13 milyon dolar değerindeki projeye başladıklarını belirtti.

Konutların "Vadi Gazze" köyünde inşa edileceğini dile getiren Korkmaz, 20 blok halinde 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek konutlar için İsrail saldırılarında evlerini kaybeden ailelerin hedef kitle olduğunu söyledi.

"TİKA'nın konut inşası Türkiye'nin Gazze'ye desteğini teyit ediyor"

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine de desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür ederek, "TİKA'nın konut inşası Türkiye'nin Gazze'ye olan desteğini ve İsrail ablukasına karşı duruşunu teyit etmektedir." ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT