1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Teşhircilik serbest giyinmek yasak!
Teşhircilik serbest giyinmek yasak!

Teşhircilik serbest giyinmek yasak!

Yaz aylarında şahit olunan manzara insanlık için utanç kaynağıyken artık giyinmeye dahi müdahale edilebiliyor!

22 Haziran 2023 Perşembe 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Sokaklarda kafanızı yerden kaldırarak yürümek imkânsız hale geldi. İnsanların tarih boyunca hiçbir zaman olmadığı kadar teşhir hastalığına yakalandığına şahit oluyoruz. Kendilerini sergileyenler görünür oldukça var olduklarını zannediyorlar. Çıplaklık üzerinden kendisini tanımlayanlar meşru görülürken giyinerek kimlikleri ve inançlarıyla var olmak isteyenler ise dışlanıyor.

Türkiye’de de çok olağanlaşan teşhircilik hastalığı Batılı ülkelerde zaten artık normal bir şey olarak değerlendiriliyor. Bütün bunların üstüne bir de Avrupa’da Müslüman kadınların tesettürleri hedef alınıyor.

Fransa Eğitim Bakanı ve Nice belediye başkanı  bazı okullarda Müslüman öğrencilerin teneffüslerde namaz kıldığını ve bunun “kabul edilemez” olduğunu açıkladıktan sonra şimdi de Fransa’da genç kızların okullarda giydiği uzun elbise abiyeler, dini kıyafet olduğu gerekçesiyle yasaklanabilir. Fransa’da kızların okulda giydiği “abiye” olarak adlandırılan uzun elbisenin dini simge olup olmadığı tartışılıyor. Ülkede hâlihazırda ilk ve orta dereceli okullarda başörtüsü takmak zaten yasak.

Tesettüre uygun giyimi ortadan kaldırmak isteyenlerin insan onuru ve ahlakına aykırı insanı bir hayvana dönüştüren teşhircilikle uğraştığına şahit oldunuz mu? Teşhirciliğin serbest giyinmenin ise yasak olduğu bir zamanda yaşıyoruz!

Fransa’daki durum sadece bir örnek. Türkiye’deki vaziyetin de benzer olduğunu kabul etmek gerekiyor. Teşhirciliği eleştirseniz sizi hedef göstermeye hazır bir kitle söz konusu. Bunun yanında tesettürlü insanlar ise ötekileştirilmeye devam ediyor…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum