1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Terörle Mücadele Adına Katliamcı Rejimi Kollamak!
Terörle Mücadele Adına Katliamcı Rejimi Kollamak!

Terörle Mücadele Adına Katliamcı Rejimi Kollamak!

Moskova mutabakatı Suriye’yi harabeye çeviren Beşşar Esed rejiminin suçlarını görmezden gelirken, mücahit grupları ayrıştırma tehlikesi içeriyor!

21 Aralık 2016 Çarşamba 17:19A+A-

Haksöz Haber

Türkiye’nin de katılımıyla Moskova’da gerçekleşen görüşmeler neticesinde Rusya, İran ve Türkiye arasında imzalanan mutabakat metni Suriye’de yaşanan sorunların kaynağını teşkil eden Beşşar Esed rejiminin suçlarına dair hiçbir şey söylemezken, “terörle mücadele” adı altında direnişin en önemli gruplarından biri olan Nusra Cephesi’ni hedef alıyor.

Moskova’da Rusya, İran ve Türkiye arasında Suriye’de barışı tesis edecek anlaşma olarak sunulan mutabakat metni ilginç cümleler barındırıyor. Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun imza attığı bu metinde IŞİD’le birlikte Nusra Cephesi ile de mücadele edileceği kayıt altına alınmış. Oysa Nusra Cephesi, yeni ismiyle Şam’ın Fethi Cephesi Suriye halkının ve direnişinin bir parçası.

Türkiye’nin bu şekilde muhalifler arasında bir ayrışma ve düşmanlık üretmeye yönelik bir planın parçası olmaya sürüklendiğinin görülmemesi dikkat çekici. Mevcut haliyle Suriyeli muhaliflerce dikkate alınması beklenmeyen bu metin ciddi bir tehlike kaynağı teşkil etmekte.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum