1. YAZARLAR

  2. SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

  3. ‘Terör’, yani, toplumlara ‘boyun eğdirmek’ hayaliyle cinayetkârlık..
SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

Yazarın Tüm Yazıları >

‘Terör’, yani, toplumlara ‘boyun eğdirmek’ hayaliyle cinayetkârlık..

05 Ocak 2024 Cuma 17:12A+A-

‘Silâh kullanmak ve silâh kullanma izni verme’nin sadece ‘devlet’ denilen üst-yapı kurumlarına aid olduğu kabul edilir, bütün kanun sistemlerinde.. Devletten izinsiz olarak silah kullananlar, neticesine katlanırlar; ya, bertaraf olur, ya da, karşı çıktıkları devlet düzenini bertaraf ederler.

Franızca ‘terreur’ kelimesinden, ‘ürkütmek ve dehşete düşürmek’ mânâsında, dünya dillerine yerleşen ‘terör’ kelimesi, belirli bir devlet sistemine veya yerleşik bir sosyal düzene karşı çıkıp onu yıkmayı veya değiştirmeyi düşünenlerin; sivil halk kitlelerini hedef alarak, dehşet duygusunu yaygınlaştırmak sûretiyle, ‘devletin duruma hâkim olamadığı, can güvenliğini sağlayamadığı’ kanaatini derinleştirmeye ağırlık verdikleri, bilinen bir durumdur. Çünkü, terör saldırılarının üstesinden gelinemiyeceği duygusu bir uyandırılırsa, gerisi, ‘Mâdem ki, devletin gücü yetmiyor, o halde, istekler yerine getirilsin..’ noktasıdır.

Evet, bütün dünyada terör eylemleri, muhatab devlet ve toplumları teslim almak hayali üzerine kurulur. Emperyalist devletler, hele de nükleer silâhları kullanarak başka toplumları sindirmeye çalıştıklarından, gerçekte birer ‘terör devleti’ konumundadırlar.

Siyonist İsrail rejimi de, emperyalist güçlerin maşası ve kuklası olarak, ‘terör devleti’ olmayı gururla benimsiyor ve ‘kendi kutsalları’ndan aktardıkları ölçüler de buna müsaid..

Amerikan Başkanı Joe Biden’ın, 18 Ekim 2023 günü, ‘İsrail devleti olmasaydı, biz bu bölgede başka bir devleti yine icad ederdik..’ şeklinde dile getirdiği söz, siyonist İsrail rejiminin nasıl bir ortak emperial fitne merkezi olduğunun itirafıdır. BM. Güvenlik Konseyi’nde geçen hafta, ‘ateş-kes’ kararı alınması için yapılan oylamada, Amerika ve Rusya’nın, ikisinin de çekimser oy kullanmaları da, kezâ..

*

İşbu, ‘devlet iddiası’ taşıyan siyonist haydutlar çetesi, Filistin’de onbinlerce sivil insanı öldüren ağır bombardımanlarından ayrı olarak, 2 Ocak akşamı, Hamas’ın önde gelen sorumlularından 56 yaşındaki Sâlih Arurî ve  5 çalışma arkadaşını Beyrut’ta, SİHA aracılığıyla katletmiş bulunuyor.

*

Ve, İran’ın Kerman şehrinde tezgâhlanan son büyük terör saldırışı..

(NOT: Ancak burada bir hatırlatma gerekiyor. Uluslararası haritalarda Kerman olarak yazılan bu şehrin ismi, türkçede farklı yazılıyor, ama, o telaffuz şekli, Farsçada çok çirkin bir mânâya geldiğinden, Kerman telaffuzunu esas alıyoruz.)

Evet, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü, güneydoğu İran’daki Kerman şehrinde, büyük bir terör saldırısı sahnelenmiş bulunuyor.

İran’da Dinî Lider Ali Khameneî’ye ‘en yakın bir asker’ olması yüzünden; Irak, Suriye, Lübnan, Afganistan, Yemen ve diğer sınır ötesi bölgelerde, bu ülkenin resmî ideolojisi durumundaki mezhebî İslâm yorumunun pratiğe dönüştürülmesinde ‘en etkili komutan’ olarak bilinen ‘Kaasım Süleymanî’nin öldürülüşünün 3 Ocak 2020 gecesi Bağdad’a gelişi sırasında, Amerikan güçlerince katledilişi ve bunu, dönemin Amerikan Başkanı Trump’ın dünyaya bir zafer havası içinde açıklayışının 4. yıldönümüne on binlerden oluşan büyük kalabalıklar, Süleymanî’nin Kerman’daki mezarını ziyarete gidiyorlardı. O sırada meydana gelen iki ayrı patlamada 85 kadar insan hayatını kaybetmiş olup, yüzlercesi de yaralı..

Bu büyük terör saldırısının gerçekleşmesinden birkaç saat sonra, Lübnan Hizbullahı teşkilatının Güney Lübnan’daki bir merkezinin İsrail tarafından ve ayrıca, Irak’daki, ’Haşd-i Şâ’bî ’ isimli (halk gönüllüleri) merkezinin de 3-4 Ocak gecesi Amerikan makamlarınca SİHA’larla vurulması, tabloyu daha bir karmaşık hale getirmekte.. Halbuki, Amerikan Dışbakanı Blinken, daha geçen hafta, siyonist İsrail rejimine, ‘üç cebhede birden savaşmak olmaz..’ diye, -savaşın asıl yöneticisinin kendileri olduğunu hatırlatarak- temkinli hareket etmeleri çağrısında bulunuyordu, güyâ..

*

Bu arada belirtelim ki, Başkan Erdoğan, terör saldırısının üzerinden 1 saat geçmeden, İran halkına, bir başsağlığı mesajı yayınladığı halde; bu mesajın, Erdoğan’ın Gazze konusundaki beyanlarının altına, aylardır, ‘okuyucu yorumu’ olarak yazılan yüzlerce seviyesiz suçlama ve hakaret ifadelerini yayınlayan ve hangi güç odaklarının yarı-resmî sitesi olduğu bilinen bir internet sitesinde, ancak 1 gün sonra, irili-ufaklı onlarca devletlerin başkanlarından sonra duyurulması ilginçti.

Emperyalist-şeytanî güçlerin, aralarındaki binlerce yıllık düşmanlıklarını unutup, müslüman dünyasına tek cebhe halinde saldırmaları karşısında; ve Devletlerin farklı siyasetlerine rağmen; Müslüman halkların birbirine, inanç ölçülerimize göre kardeşçe yaklaşmasının önemi ortadayken; iki tarafdan bazı odakların hakaret ifadelerinden el çekmelerini ayrıca hatırlatmak bile gönüle girân gelmektedir. ‘Müminler, ancak kardeştirler.’ hükmünü, sadece dilimizde mi söyleyeceğiz?

STAR

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum