1. YAZARLAR

  2. Tamer Korkmaz

  3. “Terk edecek mi?”
Tamer Korkmaz

Tamer Korkmaz

Yazarın Tüm Yazıları >

“Terk edecek mi?”

11 Eylül 2008 Perşembe 04:33A+A-

“-Türkiye NATO'yu terk edecek mi?” Bu başlık Wall Street Journal'da kısa süre önce yayınlanan bir makaleye ait…

Yazıda, Ankara'nın Kafkasya krizinde izlediği politikaya ateş püskürülüyor.

Türkiye, Gürcistan meselesinde Rusya'ya “iştirak etmekle” suçlanıyor.

Ankara'nın “Kafkasya Platformu” önerisine bozuk çalınıyor.

Türkiye ve Rusya, ABD'yi Karadeniz'den uzak tutmak istedikleri için hedef tahtasına konuluyor.

Ezcümle, Ankara'ya “Tarafını seç” deniliyor; yani “Kafkas krizinde ABD'yi destekle” çağrısı yapılıyor…

Makalenin yazarı fazlasıyla tanıdık bir isim:

2006 sonbaharında Newsweek'te “darbe toto” oynayan “Zeyno”dan; Türkiye üzerine “kanlı kabus senaryoları”nın yazıldığı Hudson Enstitüsü'nün malum aktristi “Baran”dan söz ediyorum.

Hafta başında Sabah'ta yayınlanan röportajda ise şunları söylüyordu, Zeyno Baran:

“Rusya ekseni derken kast ettiğim; Batı'dan kopuk, dahası Batı'ya karşı görüşlerin ve komplo teorilerinin halk arasında hatta elit düzeyde gittikçe daha fazla kabul görmesidir. Ergenekon bunun bir parçasıdır.”

Zeyno Baran, Ergenekon'u “Türkiye'yi ABD'den koparmaya çalışan ve Rusya'ya yönelen bir örgütmüş gibi” tasvir ederek hakikati örtbas etmeye çalışıyor:

Böylelikle, arka plandaki büyük resmi yani “ABD-Ergenekon” bağlantısını hasıraltı etmeye özen gösteriyor.

Dört darbenin ve sayısız provokasyonun perde arkasında NATO-ABD'nin gizli ellerinin olduğu daha kaç defa ispatlanacak? “Komplo Teorisi” yaftasını asarak bu açık gerçeklerden hiç kimse hiçbir yere kaçamaz.

Öncekiler bir yana, Ergenekon'un son iki yıldaki provokasyonların tamamıyla bağlantısı ortaya çıktı:

“Komplo teorisi” itirazları, bu yüzde yüz ilişkiyi “Washington'la fevkalade uyumlu gözbağcı tezler doğrultusunda” örtbas etme söylemidir.

Sanırsınız ki, Hudson Enstitüsü Moskova'da faaliyet gösteren bir kuruluştur; o karanlık senaryoları Rusya hesabına yazmıştır!

“Türkiye NATO'yu terk edecek mi?” diye soran Zeyno Baran da, onun Neo-Con dostları da Ankara'nın Washington'dan bağımsızlaşması sürecinden müthiş rahatsızlar:

Hadise budur…

Türkiye “NATO'nun içinde” ABD'ye karşı koyuyor ya, Baran bundan dolayı neredeyse çıldırıyor!

Ergenekon destekçisi Cumhuriyet gazetesinde Elçin Poyrazlar imzalı kimi haberlere göz atınız; onların da adeta Zeyno Baran gibi konuştuğunu daha doğrusu “Washington ağzıyla konuştuğunu” göreceksiniz.

“Washington'ın Kafkasya Platformu girişimini tehlikeli bulduğu belirtiliyor” manşeti de (21.8.08) “Amerikalı yetkililer, Türkiye'nin Kafkasya'da nasıl bir role soyunmak istediğini anlamadıklarını söylediler” haberi de (4.9.08) Cumhuriyet'in Washington Temsilcisi Poyrazlar'a aitti.

İlhan Selçuk'un Ergenekon sorgusu esnasında “Dick Cheney'le bizzat hiç görüşmemiştir. Sadece Cheney'ye yakın çevrelerle haber temin etmek amacıyla temaslarda bulunmaktadır” diye savunduğu Poyrazlar'dan bahsediyorum…

Selçuk, bu cevabı “Neden Amerika muhabiriniz Elçin Poyrazlar'ın Başbakan Erdoğan'a rakip bir aday konusunu Cheney'le görüşmesini istiyorsunuz?” sorusuna binaen vermişti!

Yeni Şafak gazetesi

YAZIYA YORUM KAT