1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş…
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş…

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş…

Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi’nin (VVD) yeni lideri olan Dilan Yeşilgöz ile Geert Wilders'in birçok ortak noktası var!

20 Ağustos 2023 Pazar 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Dilan Yeşilgöz, Dersim kökenli bir Türkiyeli olarak yıllardır Hollanda’da aktif siyasetçi. Yeşilgöz, Avrupa kamuoyunda İslam düşmanı açıklamalarıyla tanınıyor. Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak görev yaptığı sürede Dilan Yeşilgöz, çok tartışılan bir karara imza atmıştı. Yeşilgöz memurların başörtüsü takmasını yasaklayan yeni kıyafet yönetmeliğine onay verdi. Yeşilgöz, kararının gerekçesini de, "Polis üniformasının tarafsızlığını ortaya koyuyoruz." diyerek açıklamıştı.

Sol hareketlere olan yakınlığıyla tanınan Dilan Yeşilgöz, Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi’nin (VVD) yeni lideri oldu. Hollanda’da iktidarın en büyük ortaklarından birisi olan partinin önceki lideri Mark Rutte’nin aksine Yeşilgöz koltuğa oturur oturmaz ırkçılara selam çaktı.

Rutte, ırkçı siyasetçi Geert Wilders’in “Hollanda’da daha az Faslı” çağrısını geri almadığı sürece onunla koalisyon ortaklığı yapmayacağını söylemişti. Dilan Yeşilgöz ise partinin başına geçer geçmez Wilders ile ittifak sinyali verdi. Yeşilgöz, Wilders ile diyaloga geçme çağrısı yaptı:

 "Gerçekten yapıcı bir tutum mu sergileyecek, yoksa kendisini dışarıya mı kapatacak bunu göreceğiz. Sayın Wilders'ın masaya ne getireceğini görmem lazım."

Dilan Yeşilgöz tıpkı Wilders gibi daha katı bir göç ve iltica planından yana. Yeşilgöz’ün başında bulunduğu Güvenlik ve Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni göç ve iltica planı, koalisyon hükümetinin düşmesine neden olmuştu. Asıl trajedi ise Yeşilgöz’ün de göçmen olmasından kaynaklanıyor.

Yeşilgöz ve Wilders bir araya gelmesini “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” deyimi ile izah etmek mümkün! Wilders'in kardeşi de birkaç sene önce  “ailemiz göçmen kökenli” sözleriyle Geert Wilders’in kökenini açıklamıştı. İkisi de göçmen kökenli olan siyasiler göçmenlere ve İslam’a karşı çıkıyorlar. Başörtüsü gibi İslami sembolleri düşmanlaştırarak kendi ırkçı zeminlerini güçlendirmeye çalışıyorlar!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum