1. YAZARLAR

  2. Şamil Tayyar

  3. Tatilde Zekeriya Öz aradı!
Şamil Tayyar

Şamil Tayyar

Yazarın Tüm Yazıları >

Tatilde Zekeriya Öz aradı!

03 Ağustos 2009 Pazartesi 05:16A+A-

Tam Topkapı Palace’ın kapısında mehter marşıyla karşılanırken telefonum çaldı. Arayan Zekeriya Öz’dü. Son yazımda tatil mesajı verince dikkatini çekmiş, hemen telefona sarılmış: “Kardeşim benim, tatile çıkıyormuşsun, eğer bir planın yoksa seni ağırlamak isterim. Hem 3. iddianameyi de bitirdim, biraz dinlenmek istiyorum.”

“Neden olmasın?” dedim.

Devam etti: “İstanbul’da bağ evi yok ama hakim evi var. İstersen diğer savcı arkadaşlarımız da katılır.”

Baktım, kadro kalabalık. Adamlar, devlet memuru. Beslendikleri öyle işadamları da yok. Ağalık bende kalsın istedim. Onları Antalya’ya Topkapı Palace’a davet ettim. Otel Müdürü Alpaslan Güney de işinin ehli, bizi iyi ağırladı.

Nerdeysen duymuşsa, muhtemelen emniyetten, Başbakan Erdoğan aradı. Birkaç kilometre ötede Rixos’ta kalıyor ya, sitem etti: “Ben de davanın savcısı sayılırım, neden görüşmeden haberim olmadı, gelin Rixos’a sizleri ben ağırlayayım.”

Atladık gittik. Masalar kuruldu, fotoğraflar çekildi.

Fakat, o da ne?

Hürriyet’in yazıişleri müdürlerinden Necdet Açan aramasın mı: “Şamilciğim, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla yemek yemişsiniz, başbakan da katılmış. Fotoğraflar elimizde.”

Hemen savunmaya geçtim: “Necdet ağabey, bunda kötü ne var? Ben Ergenekon’un kitabını, onlar da iddianameyi yazdı. Böyle diye dostlarımla yemek yiyemeyecek miyim? Vefa denen bir şey yok mu?”

Açan ısrarlıydı: “Gizli bir soruşturmayı yürüten savcılarla o konuda kitap yazan gazetecinin yemekte buluşması normal değildir.”

Kızdım bu sefer: “Ararım Ertuğrul (Özkök) ağabeyimi, tek satır koydurtmam.”

Güldü: “İstesen de bulamazsın. Şimdi o, vanilyalı prezervatif uzmanı Serdar Turgut’la gazeteciliğin geleceğini konuşuyor.”

Umudumu kestim, Ankara’daki dostlarımı aramayı düşündüm bu kez, onlar da Kürt Çalıştayı’ndalar. Hiç olmazsa başbakanı uyarayım dedim, o da YAŞ’a geçmiş, İlker Başbuğ Paşa’nın yanında.

Ertesi gün, Hürriyet’te manşet: Ergenekon Skandalı...

Kan ter içinde uyanınca fark ettim, kabus görmüşüm. O gün tövbe ettim, yatmadan önce Ali Suat Ertosun ve Ömer Faruk Eminağaoğlu haberleri izlemeyeceğim. Hele tatile giderken asla...

STAR

YAZIYA YORUM KAT