1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tarım ve hayvancılıkta mülteciler sorun değil çözüm kaynağıdır!
Tarım ve hayvancılıkta mülteciler sorun değil çözüm kaynağıdır!

Tarım ve hayvancılıkta mülteciler sorun değil çözüm kaynağıdır!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce mültecileri hedef almanın ucuz yolunu bulmuş!

14 Nisan 2022 Perşembe 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışı tarım ve hayvancılık politikalarının tartışılmaya başlanmasına sebep oldu. Konu gündem olunca da siyasiler mesele hakkında açıklama yapma gereği duyuyorlar!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise işin kolayını bulmuş. Medya ve siyasetçilerin el ele vererek dezenformasyon yoluyla oluşturdukları mülteci düşmanlığı popülizminden faydalanmak isteyen İnce alakalı alakasız demeden mültecileri hedef gösteriyor!

Ankara Malıköy’de buğday tarlasında düzenlediği basın toplantısında tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren Muharrem İnce kendi zaviyesinden çözüm önerilerini dile getiriyor. Tarım ve hayvancılık konusunda yapıp edilenler eleştiri konusu haline getirilebilir buna herkesin hakkı var. Ancak Muharrem İnce durduk yere meseleyi mültecilere getirip topu yine ülkesindeki yokluk ve savaştan kaçıp yok pahasına geçim derdine düşen insanlara atıyor!

 “Önümüzdeki yıllarda dört temel sorun olacak. Su, gıda, enerji ve ilaç. Her biri için sorunları tespit edip çözüm önerilerini sunuyoruz. Sorun markette değildir. Sorun rafta değildir. Sorun ahırdadır, tarladadır, meradadır. … Devletin ve milletin asıl gücü üretimdir, tarladır, meradır, ahırdır. Afgan çoban Suriyeli tarım çalışanıyla bu işler çözülmez. Yoksa tarımdaki kayıpları telafi etmek çok zordur.”

Yahu bu mülteciler size ne yaptı, Allah aşkına bir söyleyin? Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler tarım, hayvancılıkta kimsenin yapmak istemediği işleri yaparak büyük bir sorumluluk üstleniyorlar. Aynı durum ağır sanayide de geçerlidir! Teşekkür edeceğiniz yerde bir de onları mı hedef gösteriyorsunuz!

Tarım ve hayvancılıkta eğer bir sorun varsa sorunun kaynağı mülteciler değildir. Mülteciler çözümün ortağıdır! İnsanların artan fiyatlar konusundaki mağduriyetini nefret söylemleriyle kullanmak çok ahlaksızca bir şeydir! Hele ki mülteciler bu konularda önemli bir boşluğu doldururken bunu yapmak gerçek anlamda düşkünlüktür. İnsanlığınızdan utanın!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum