1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taraf'ın "Bomba Haberi" Elinde Patladı
Taraf'ın "Bomba Haberi" Elinde Patladı

Taraf'ın "Bomba Haberi" Elinde Patladı

Yalçın Akdoğan, Taraf gazetesinde yer alan iddia ile ilgili olarak, "2004'teki MGK'nın Gülen kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edildi. Hiçbir Bakanlar Kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

29 Kasım 2013 Cuma 03:51A+A-

Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan Taraf gazetesinde yer alan "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haber hakkında açıklamada bulundu.

Gazetede Mehmet Baransu imzasıyla yayımlanan haberde "Milli Güvenlik Kurulu'nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, 'Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler' başlığıyla, 'Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması', tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmiş" ifadeleri yer alırken, alınan kararda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de imzası yer alıyor" denilmişti.

Bu iddiaya karşılık Yalçın Akdoğan Twitter hesabından "2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiçbir Bakanlar Kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" diye açıklama yaptı.

BİR AÇIKLAMA DA ARINÇ'TAN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kararın doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum. Bilmiyorum çünkü o toplantıda değildim. İkincisi araştırma ihtiyacı duymadım. Çünkü bugün YAŞ var. Belki Başbakan açıklama yapar, belki başka arkadaşlar yapar." dedi. AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: "10 yılda MGK'da kabul edilen hiçbir şey hayata geçirilmediği gibi biz dindarları, dini grupları mağdur edecek hiçbir şeyi hayata geçirmedik. Milli Güvenlik Siyasi Belgesi'nin işlevliğini ortadan biz kaldırdık. Böyle bir karar alınmış olsa bile hükümete tavsiye edilmiş olur. Hükümet de bunu hayata geçirmemiştir. Bunların şahidi olan bir başbakan yardımcısı olarak bunun hayata geçirilmediğini söyleyebilirim."

BARANSU HABERİ GÖRMÜŞ'TEN AŞIRMIŞ

Cemaat tabanını AK Parti'den soğutmak adına yapılan bu operasyonel haberi 2012 yılında o dönem Taraf'ta yazan Alper Görmüş'ün kaleme aldığı da otaya çıktı.



TARAF'IN HABERİ TWİTTER'DA ALAY KONUSU OLDU!

Tetikçi Taraf gazetesinin "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlığıyka yayınladığı haber Twitter'da ise alay konusu oldu. Habere imza atan Mehmet Baransu da atılan alaylı tweetlerden nasibini aldı.



























HABERE YORUM KAT

3 Yorum